Haluatko saada juoman baaritiskillä nopeasti? Älä vaan tee näin!

baari,-jono,-juoma
Baarityöntekijät paljastavat kuinka tiskiltä saa nopeasti juotavaa. Shutterstock

Joskus baareissa saattaa joutua pitkien jonojen takia odottamaan omaa vuoroaan monta minuuttia. Baarityöntekijät vinkkaavat, mitä tiskillä ei ainakaan kannata tehdä juoman saamiseksi!

Tuntuuko sinusta joskus baaritiskillä siltä, että sinun vuorosi ei tule koskaan? Eri paikkakuntien baarityöntekijät vinkkaavat muutaman asian, kuinka tiskillä asiointi hoituu nopeasti.

– Kannattaa odottaa ihan rauhassa, ilman huutelua tai setelin heilutusta. Jos kikkailee jotain, niin saattaa jopa joutua odottamaan juomatilausta hieman kauemmin, tamperelaisen Jack the Rooster -baarin vuoropäällikkö Jesse Salonen kertoo.

– Juoman saa nopeasti, jos vaan odottaa rauhallisesti. Sillä pääsee pitkälle, Salonen jatkaa iloisesti.

Baarit yrittävät myös itse nopeuttaa asiakkaiden juomansaantia muun muassa lisäämällä kesäisin tiskien määrää. Esimerkiksi On the Rocks -baarissa on terassilla erillinen tiski miedoille juomille. Sisätiloista saa sitten laajempaa valikoimaa. Näin yritetään välttää liian pitkien jonojen muodostumista.

– Kannattaa ottaa vaan rauhallisesti, On the Rocksin toimitusjohtaja kuitenkin kertoo.

Joensuun Ravintola Glorian ravintolapäällikkö Henri Halonen on samaa mieltä muiden ravintolatyöntekijöiden kanssa, kun on kyse nopean palvelun saamisesta.

– Mitään kummempia taikatemppuja ei ole. Tilauksessa maltti on aina valttia. Sormien heiluttelu tai käteisen esittely ei palvelua nopeuta, Halonen summaa.

Asiakas voi kuitenkin nopeuttaa asiointia olemalla itse valmiina tilauksen teon aikana.

– Päätös kannattaa tehdä jo ennen kuin saapuu tiskille. Kyllähän se hidastaa palvelua, jos vasta tiskillä kysytään kavereilta, mitä he haluavat juoda. Rahatkin kannattaa kaivaa taskusta valmiiksi, jotta siihenkään ei kulu turhaa aikaa, Halonen muistuttaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!