Haluatko laihtua, mutta juoda silti myös alkoholia? Tämä kannattaa lukea

Aperol Spritz cocktail drinkki
Aperol Spritz. MTV

Alkoholittomien mocktailien lisäksi baareissa on nyt trendinä vähäalkoholiset sekä energiapitoisuudeltaan kevyemmät juomat.

Monet baarimestarit valmistavat nyt cocktaileja esimerkiksi sherrystä ja vermutista. Kun cocktail sisältää vähemmän alkoholia, sisältää se luonnollisesti myös vähemmän energiaa eli kilokaloreita.

Kimpton-hotelliketjun baarimestari Andrea Tateosianin mukaan tällaiset juomat ovat täydellinen valinta terveystietoisille asiakkaille, jotka haluavat nautiskella muutaman drinkin hyvällä omallatunnolla tulematta kuitenkaan humalaan.

– Nämä juomat ovat huomattavasti kevyempiä kuin vaikka viski- tai tequilapohjaiset, helposti päähän nousevat juomat, Tateosian sanoo Fitsugarille.

Kevyempi vaihtoehto: Trendikäs spritz!

Kevyempi vaihtoehto alkoholijuomaksi on esimerkiksi trendikäs spritz, joka yhdistää matala-alkoholillisen juoman soodaveteen (tai kuohuviiniin) ja sitrukseen. Klassisin esimerkki tästä on Aperol Spritz! 

Spritz silloin tällöin nautittuna ei taatusti pilaa dieettiäsi!

Tämä drinkki sopii nautittavaksi aperitiivina tai kesäisenä cocktailina.

1 drinkkiin

 • Jäitä
 • 2 lohkoa appelsiinia
 • Aperol (1 osaa)
 • Prosecco (3 osaa)
 • Soodaa (1 osa)

Valmistusohje

2. Kaada joukkoon 2 osaa Aperolia, 3 osaa Proseccoa tai muuta kuohuviiniä. Lisää drinkkiin vielä 1 osa soodavettä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja