Haluatko grillata täydellisen pihvin? Näin yksinkertaiset mausteet riittävät!
Grillauksen tuore Suomen mestari Jani Eskelinen luottaa yksinkertaisiin makuihin. Viikoittain kesäkaudella grillaava mies tietää, ettei hyvä ruoka vaadi välttämättä kikkailua. Joskus yksinkertaisetkin mausteet riittävät loistoaterian luomiseen.
Keittiöalalla jo vuosia työskennellyt, vastikään grillauksen suomenmestaruuden voittanut Jani Eskelinen tietää, miten grillissä valmistetaan loistoaterioita. Eskelinen suosii grillatessa erityisesti lihaa ja kasviksia. Raakamakkarat ja broileri maistuvat, mutta voiton vie silti naudanliha.
– Tykkään lihasta ja erityisesti rasvaisista naudanlihoista, kuten entrecôtesta. Entrecôtessa on paljon rasvaa, ja kun liha on mureutettu hyvin, tulee siitä kuumalla grillillä erinomainen lopputulos.
Eskelinen vinkkaa hyödyntämään erityisesti tuoreita yrttejä lihan maustamisessa. Jo muutamalla mausteella pääsee pitkälle.
– Käytän grillatessa paljon yrttejä, valkosipulia, chiliä ja suolaa. Aina ei tarvitse olla erikoisia mausteita.
Lihan lisäksi myös kasvikset maustuvat hyvin yrttien ja öljyn voimalla.
– Ehdoton suosikkini on timjami, jota käytän todella paljon. Myös korianteri on yksi suosikeistani.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia