Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haluatko grillata täydellisen pihvin? Näin yksinkertaiset mausteet riittävät!

Shutterstock
Julkaistu 23.07.2016 14:03

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Grillauksen tuore Suomen mestari Jani Eskelinen luottaa yksinkertaisiin makuihin. Viikoittain kesäkaudella grillaava mies tietää, ettei hyvä ruoka vaadi välttämättä kikkailua. Joskus yksinkertaisetkin mausteet riittävät loistoaterian luomiseen.

Keittiöalalla jo vuosia työskennellyt, vastikään grillauksen suomenmestaruuden voittanut Jani Eskelinen tietää, miten grillissä valmistetaan loistoaterioita. Eskelinen suosii grillatessa erityisesti lihaa ja kasviksia. Raakamakkarat ja broileri maistuvat, mutta voiton vie silti naudanliha.

– Tykkään lihasta ja erityisesti rasvaisista naudanlihoista, kuten entrecôtesta. Entrecôtessa on paljon rasvaa, ja kun liha on mureutettu hyvin, tulee siitä kuumalla grillillä erinomainen lopputulos.

Eskelinen vinkkaa hyödyntämään erityisesti tuoreita yrttejä lihan maustamisessa. Jo muutamalla mausteella pääsee pitkälle.

– Käytän grillatessa paljon yrttejä, valkosipulia, chiliä ja suolaa. Aina ei tarvitse olla erikoisia mausteita.

Lihan lisäksi myös kasvikset maustuvat hyvin yrttien ja öljyn voimalla.

– Ehdoton suosikkini on timjami, jota käytän todella paljon. Myös korianteri on yksi suosikeistani.

Lisää aiheesta:

Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"
Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"
Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia
Hellapoliisi vinkkaa täydellisen burgeripihvin salaisuuden: Tee näin aina tuntia ennen kypsennystä!
Grillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle
Suomen parhaat grillaajat jakoivat vinkkinsä – näin onnistut joka kerta!
MausteetGrillausRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?