Haluatko baarissa nopeammin juotavaa? Toimi näin!
Näillä vinkeillä kiinnität baarimikkojen huomion. Kärsivällisyys palkitaan!
Baaritiskillä jonottaminen saattaa turhauttaa. Huffington Post kyseli kahdelta brittiläiseltä baarimikolta, kuinka asiakas pystyy parhaiten kiinnittämään heidän huomionsa. He kertovat myös, millainen on hyvä asiakas.
Kaksi sanaa: ole kärsivällinen
Anna baarimikolle työrauha, jos näet hänen olevan kiireinen. Ethän suinkaan ole ravintolan ainoa asiakas. Työntekijällä voi olla samaan aikaan muistettavanaan useamman asiakkaan tilaukset, eikä mikään ole niin ärsyttävää kuin tulla koko ajan keskeytetyksi. Odota siis rauhassa, vuorosi tulee kyllä. Jos vaikutat itse ärsyyntyneeltä ja hermostuneelta, saattaa olla, että sinua ei palvellakaan niin nopeasti kuin toivoisit.
Näytä olevasi valmis (ja ole valmis) tilaamaan
Unohda puhelimen tuijottaminen hetkeksi ja pidä rahasi valmiina maksua varten. Baarimikko tulkitsee sinun olevan valmis tilaamaan, jos kädessäsi on kortti tai rahaa.
Jos tilaat juotavaa muillekin, kysy heiltä etukäteen, mitä he haluavat tilata. Älä käänny heidän puoleensa vasta tiskillä.
Ole kohtelias
Vaikka oman vuoron odottaminen ärsyttäisi, ole ystävällinen. Baarimikotkin ovat ihmisiä ja ilkeät kommentit tuntuvat pahalta kenestä tahansa.
Sitä paitsi, baarityöntekijät haluavat, että sinä viihdyt. He auttavat sinua, jos satut juomaan liikaa tai jos vaikka haluat eroon treffikumppanistasi.
Bonusvinkki: Jos juhlit ulkomailla, muista juomaraha
Tippaaminen eli juomarahan jättäminen ei ole Suomessa itsestäänselvyys. Käytäntö myös vaihtelee maittain. Selvitä ennen reissua, miten kohdemaassa tipataan. Joissain maissa tippaaminen voi olla jopa loukkaavaa.
Lähde: Huffington Post, Matkaopas.info
* * *
Katso videolta, mitä välineitä tarvitset drinkkien tekoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan