Haluatko baarissa nopeammin juotavaa? Toimi näin!

baarimikko juoma drinkki
Vaikka baarissa olisi ruuhkaa, muista käytöstavat. Shutterstock

Näillä vinkeillä kiinnität baarimikkojen huomion.  Kärsivällisyys palkitaan!

Baaritiskillä jonottaminen saattaa turhauttaa. Huffington Post kyseli kahdelta brittiläiseltä baarimikolta, kuinka asiakas pystyy parhaiten kiinnittämään heidän huomionsa. He kertovat myös, millainen on hyvä asiakas.

Kaksi sanaa: ole kärsivällinen

Anna baarimikolle työrauha, jos näet hänen olevan kiireinen. Ethän suinkaan ole ravintolan ainoa asiakas. Työntekijällä voi olla samaan aikaan muistettavanaan useamman asiakkaan tilaukset, eikä mikään ole niin ärsyttävää kuin tulla koko ajan keskeytetyksi. Odota siis rauhassa, vuorosi tulee kyllä. Jos vaikutat itse ärsyyntyneeltä ja hermostuneelta, saattaa olla, että sinua ei palvellakaan niin nopeasti kuin toivoisit. 

Näytä olevasi valmis (ja ole valmis) tilaamaan

Unohda puhelimen tuijottaminen hetkeksi ja pidä rahasi valmiina maksua varten. Baarimikko tulkitsee sinun olevan valmis tilaamaan, jos kädessäsi on kortti tai rahaa.

Jos tilaat juotavaa muillekin, kysy heiltä etukäteen, mitä he haluavat tilata. Älä käänny heidän puoleensa vasta tiskillä.

Ole kohtelias

Vaikka oman vuoron odottaminen ärsyttäisi, ole ystävällinen. Baarimikotkin ovat ihmisiä ja ilkeät kommentit tuntuvat pahalta kenestä tahansa.

Sitä paitsi, baarityöntekijät haluavat, että sinä viihdyt. He auttavat sinua, jos satut juomaan liikaa tai jos vaikka haluat eroon treffikumppanistasi. 

Bonusvinkki: Jos juhlit ulkomailla, muista juomaraha

Tippaaminen eli juomarahan jättäminen ei ole Suomessa itsestäänselvyys. Käytäntö myös vaihtelee maittain. Selvitä ennen reissua, miten kohdemaassa tipataan. Joissain maissa tippaaminen voi olla jopa loukkaavaa.

* * *

Katso videolta, mitä välineitä tarvitset drinkkien tekoon.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.