Halpa vs. kallis: Kobe-härkä MTV:n testissä – voittaako 399 euron ökyliha oikeasti kotimaisen ulkofileepihvin?
MTV Uutisten halpa vs. kallis -sarjassa vertaillaan erilaisten ruoka- ja juomatuotteiden "hintaääripäitä" keskenään. Tällä kertaa maistelimme maailman kalleimpien lihojen joukkoon kuuluvaa Kobe-härkää sekä halvempia naudan ulkofileitä.
Ruokia ja juomia on olemassa moneen eri makuun. Lähes jokaisesta kategoriasta löytyy niin sanottuja halpisvaihtoehtoja, tai sitten hieman tyyrimpää tavaraa, jota ainakin joissain tapauksissa voidaan pitää laadukkaampana valintana.
MTV Uutisten halpa vs. kallis -sarjassa vertaillaan ruoka- ja juomatuotteita eri hintakategorioista. Onko kalliimpi vaihtoehto aina automaattisesti parempi, vai voiko makuelämyksiä löytää myös pikkurahalla?
Aiemmin halpa vs. kallis -sarjassa vertailtiin 8 euron punaviiniä 30 euron punkkuun sekä testattiin, voisiko halpa kuohuviini voittaa samppanjan.
Voittaako 399 euron Kobe-härkä tavallisen ulkofileen?
Tällä kertaa nappasimme testiin naudan ulkofileitä eri hintakategorioista. Hintahaitari oli testattavissa tuotteissa todella suuri, sillä onnistuimme hankkimaan testiin hieman harvinaisempaa lihaa, aitoa japanilaista Kobe-härkää. Kobe-härän ulkofilee kustansi Järvenpään K-Citymarketin lihatiskillä 399 euroa kilolta. Mukana testissä oli myös palvelutiskiltä ostettu keskihintainen ja kotimainen naudan marmori-ulkofilee (49,95 euroa kilolta) sekä halvempi, vakuumipakattu ja ulkomainen naudan ulkofilee (29,97 euroa kilolta).
Valitsiko makuraati lopulta halvan, keskihintaisen vai kalliin vaihtoehdon? Onko 399 euroa kilolta maksava Kobe-härkä todella hintansa väärti? Katso videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan