Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillikylki BBQ-kastikkeessa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.05.2012 06:48

Grillikauden arvokkaimmat aateliset ovat omalla parilalla entrecôte ja possunkylki. "Anterosta" ehdin jo kirjoittaakin ja nyt olisi vuorossa isompi köntti lihaa bbq-soosilla kruunattuna. Tasapainoksi lautaselle sopii vaikkapa grillatut kasvikset.

Ihan parasta porsaankylki on mielestäni yli yön uunissa hautuneena, mutta se on enemmän syksy- ja talvikokkailua. Kesä, barbeque-tahmaisuus ja karsinogeenit kruunaavat suvi-illan satoi tai paistoi. Kyljen kilohinta 4,90/kg. Ei paha.

PS. Ja se, mikä ei kesään kuulu, on kaupan grillimauste. (Eikä kevääseen, syksyyn tai talveen.)

Grillikylkeä BBQ-kastikkeella 1 kg grillikylkeä

suolaa

BBQ-kastike 1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

2,5 dl ketsuppia

1 dl tummaa siirappia

0,5 dl tummaa sokeria

0,5 dl colaa

2 rkl worchestershire-kastiketta

3 tl chilirouhetta

2 tl suolaa

2 rkl timjamia, oreganoa ja rosmariinia

1 rkl savupaprikajauhetta

2 tl tabascoa

2 rkl punaviinietikkaa

Keitä lihaa suolatussa vedessä 45 min. Jos ei mahdu kokonaisena kattilaan, laita puoliksi. Jäähdytä. Tee lihan keittyessä bbq-kastike.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattila ja lorauta sille oliiviöljy. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu ja kuullota niitä hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna hautua 20 min. Soseuta. Maistele ja mausta mieleiseksesi. Jäähdytä. Kaada kastike marinadiksi lihan ympärille, mutta säästä kastiketta ainakin lasillinen grillissä sivelyä varten. Anna lihan marinoitua yön yli, mutta vähintään pari tuntia. Hyvää siitä tulee tosin pelkällä glaseerauksellakin. Ajan kanssa parempaa.

Lämmitä grilli kuumaksi ja anna läskin käristä. Kääntele lihaa, jotta joka puoli saa hivenen hiiltyneen kuoren. Kauniit parilaraidat ei ole tässä hyvä juttu. Karsinogeeniä kehiin, mutta kohtuudella.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Syvän etelän rubi ribseilleSriracha-maissitPulled Pork Burger - nyhtöpossuburgeriLuomupossunkylkeä ja kolmea kaalia grillistäBBQ-ribsit uunissa - jenkkikylkeä kotikeittiössäPulled chicken -burger - riivitty kanahampurilainen
bbqgrillausgrillikylkiresepti

Tuoreimmat aiheesta

bbq
MTV Oy, All rights reserved
  • 02.08.201622:27
    barbecue

    Syvän etelän rubi ribseille

  • 29.07.201611:08
    grillaus

    Sriracha-maissit

  • 09.06.201421:43
    bbq-kastike

    Pulled Pork Burger - nyhtöpossuburgeri

  • 11.05.201422:44
    cole slaw

    Luomupossunkylkeä ja kolmea kaalia grillistä

  • 23.04.201421:12
    barbecue

    BBQ-ribsit uunissa - jenkkikylkeä kotikeittiössä