Grillikauden arvokkaimmat aateliset ovat omalla parilalla entrecôte ja possunkylki. "Anterosta" ehdin jo kirjoittaakin ja nyt olisi vuorossa isompi köntti lihaa bbq-soosilla kruunattuna. Tasapainoksi lautaselle sopii vaikkapa grillatut kasvikset.
Ihan parasta porsaankylki on mielestäni yli yön uunissa hautuneena, mutta se on enemmän syksy- ja talvikokkailua. Kesä, barbeque-tahmaisuus ja karsinogeenit kruunaavat suvi-illan satoi tai paistoi. Kyljen kilohinta 4,90/kg. Ei paha.
PS. Ja se, mikä ei kesään kuulu, on kaupan grillimauste. (Eikä kevääseen, syksyyn tai talveen.)
Grillikylkeä BBQ-kastikkeella 1 kg grillikylkeä
suolaa
BBQ-kastike 1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2,5 dl ketsuppia
1 dl tummaa siirappia
0,5 dl tummaa sokeria
0,5 dl colaa


