Grillattu parsa
Tämä ohje voi tuntua turhan simppeliltä kirjoitettavaksi, mutta se on ennemminkin muistutus siitä, ettei parsaa tarvitse aina keittää. Se on huikaisevan hyvää myös grillattuna. Alkupalana tai herkullisena grilliaterian osana. Voit yhdistää siihen myös kastikkeita kuten klassisen béarnaisen tai hollandaisen. On hämmentävää, miten hyvää näin yksinkertaisesti saakaan aikaan.
Parsaa grillattuna
parsaa
hyvälaatuista oliiviöljyä
suolaa
(sitruunamehua)
Katkaise parsojen juuresta puinen osa veitsellä poikki. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori alaosan kuorta. Lorauta oliiviöljyä parsojen päälle ja pyöräytä niitä niin, että ne ovat kauttaaltaan pinnoitettu öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa.
Laita parsat kuumaan grilliin ja kääntele niitä hiukan minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kun parsoissa on tummia parila raitoja ympäriinsä, nosta ne grilliltä. Voit puristaa päälle sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan