Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu ja paahdettu porsaankylki

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 29.06.2012 06:50

Porsaankylki ja grilli ovat yksiä parhaita yhdistelmiä. Tein alkukesästä sitä BBQ-kastikkeella. Tässä Jamie Oliverin kautta inspiroitu versio, jossa kylki ensin marinoidaan, sitten grillataan ja kypsennetään loppuun uunissa. Sitä juhlavampaa, mitä suurempi pala kaupasta löytyy. Itselle tarjoutui juhannusruuhkissa vain kilonen mötikkä. Parempi, jos luut otettu pois, mutta menee niidenkin kanssa. 4,95/kg eli kalliiksi tämä harraste ei käy ja loppuliha toimii mainiosti kylmänä leikkeenä ja alkupalana. Chiliä voi pistää reippaasti, mutta maun mukaan. Sen maku miedontuu prosessin aikana.

http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2012/06/IMG_3463-1024x768.jpg

Grillattua ja paahdettua porsaan kylkeä

1 kg porsaankylkeä

Marinadiin:

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl fenkolinsiemeniä, murskattuna

1 rkl chilirouhetta tai maun mukaan

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

:

Viimeistelyyn

suolaa

pippuria

0,5 dl punaviinietikkaa

2-3 oksaa tuoretta rosmariinia, lehdet nypittyinä

Tee kyljen rasvakerrokseen ristiviiltoja. Valele liha oliiviöljyllä ja ripottele päälle fenkolisiemenmurskaa, valkosipulinkynsisiivuja ja chilirouhetta maun mukaan. Anna marinoitua viileässä yön yli tai vähintään pari tuntia. Ota liha tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Viritä grilli kuntoon ja grillaa lihaa aluksi rasvakerros alaspäin. Kääntele lihaa välillä ja varo, mikäli tihkuva rasva syttyy tuleen. Grillaa lihaa vartin verran, kunnes saat kauniit raidat ympäri kimpaletta.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta kylki paistoastiaan rasvapuoli ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Ota ulos ja valuta päälle punaviinietikka ja ripottele sekaan rosmariini. Paahda uunissa vielä n. 15 min. Leikkaa siivuiksi ja nauti vaikkapa rosmariinilla maustettujen, paahdettujen tai paistettujen uusien perunoiden kanssa.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Syvän etelän rubi ribseilleSriracha-maissitPulled Pork Burger - nyhtöpossuburgeriLuomupossunkylkeä ja kolmea kaalia grillistäBBQ-ribsit uunissa - jenkkikylkeä kotikeittiössäPulled chicken -burger - riivitty kanahampurilainen
bbqgrillausgrillikylkiporsasresepti

Tuoreimmat aiheesta

bbq
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 02.08.201622:27
    barbecue

    Syvän etelän rubi ribseille

  • 29.07.201611:08
    grillaus

    Sriracha-maissit

  • 09.06.201421:43
    bbq-kastike

    Pulled Pork Burger - nyhtöpossuburgeri

  • 11.05.201422:44
    cole slaw

    Luomupossunkylkeä ja kolmea kaalia grillistä

  • 23.04.201421:12
    barbecue

    BBQ-ribsit uunissa - jenkkikylkeä kotikeittiössä