Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu Bloody Mary -flank steak

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.05.2015 19:25

Cocktailit ruokajuomana ovat minulle vielä kokematon juttu. Mielenkiintoista olisi joskus kokeilla / kokea. Ajattelin vappuna sen sijaan marinoida lihan klassikkodrinkin aineksilla. Bloody Mary -marinoitu flank steak (naudan kuve) toimi vallan mainiosti ja aloin miettiä, mitä kaikkia drinksuja voisikaan väärinkäyttää vastaavalla tavalla. Toisaalta, rakastamani Bloody Maryn raaka-aineita ei yleensä löydy kaapista, joten tämä oli paras mahdollinen tekosyy sekoittaa itselle samalla hömpsy. Kokeile myös ruokajuomana! Voisikohan GT:llä marinoida kalaa?

PS. Tsekkaa myös muut flank steak -reseptit! Mukana myös #viski.

Seuraa Sivumakua myös Facebookissa! Meillä on jo yli 2800 ihmisen yhteisö.

MTV Oy, All rights reserved

Grillattu Bloody Mary -flank steak

1 flank steak (n. 400-600 g)

Marinadi:

1 dl vodkaa

2,5 dl tomaattimehua

2 tl Tabascoa (tai vastaavaa)

1 rkl Worcestershire-kastiketta

1 rkl sitruunamehua

1 rkl raastettua piparjuurta

1 hienonnettu valkosipulinkynsi

2 tl sellerisuolaa (tai 1 tl sellerijauhetta ja 1 tl suolaa)

1 tl savupaprikajauhetta

1/2 dl oliiviöljyä

hiukan mustapippuria myllystä

(suolaa viimeistelymaustamiseen)

Sekoita marinadin ainekset keskenään kunnolla. Laita liha kylpemään niiden sekaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Kuumenna grilli kuumaksi. Ota liha marinadista ja pyyhi kuivaksi. Grillaa liha kuumassa grillissä 4-6 min per puoli. 4 minuuttia riitti minulla erinomaiseen roseekypsyyteen. Jos käytät mittaria, niin 55 astetta on hyvä sisälämpö. Mausta suolalla käännettyäsi puolen.

Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Tämä on tärkeää. Leikkaa liha poikkisyin sentin viipaleiksi ja tarjoile haluamasi lisukkeiden kera.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuItalohodari eli Hot Dog al Ragù alla BologneseCarne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steakKalatacot habanero-salsallaKreikka-burgeri ja täydellinen tzatzikiVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
Bloody Marycocktailflank steakgrillauskuveliharuokamarinadi
resepti