Grillattu Bloody Mary -flank steak
Cocktailit ruokajuomana ovat minulle vielä kokematon juttu. Mielenkiintoista olisi joskus kokeilla / kokea. Ajattelin vappuna sen sijaan marinoida lihan klassikkodrinkin aineksilla. Bloody Mary -marinoitu flank steak (naudan kuve) toimi vallan mainiosti ja aloin miettiä, mitä kaikkia drinksuja voisikaan väärinkäyttää vastaavalla tavalla. Toisaalta, rakastamani Bloody Maryn raaka-aineita ei yleensä löydy kaapista, joten tämä oli paras mahdollinen tekosyy sekoittaa itselle samalla hömpsy. Kokeile myös ruokajuomana! Voisikohan GT:llä marinoida kalaa?
PS.Tsekkaa myös muut flank steak -reseptit! Mukana myös #viski.
Seuraa Sivumakua myös Facebookissa! Meillä on jo yli 2800 ihmisen yhteisö.
Grillattu Bloody Mary -flank steak
1 flank steak (n. 400-600 g)
Marinadi:
1 dl vodkaa
2,5 dl tomaattimehua
2 tl Tabascoa (tai vastaavaa)
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua piparjuurta
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl sellerisuolaa (tai 1 tl sellerijauhetta ja 1 tl suolaa)
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 dl oliiviöljyä
hiukan mustapippuria myllystä
(suolaa viimeistelymaustamiseen)
Sekoita marinadin ainekset keskenään kunnolla. Laita liha kylpemään niiden sekaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kuumenna grilli kuumaksi. Ota liha marinadista ja pyyhi kuivaksi. Grillaa liha kuumassa grillissä 4-6 min per puoli. 4 minuuttia riitti minulla erinomaiseen roseekypsyyteen. Jos käytät mittaria, niin 55 astetta on hyvä sisälämpö. Mausta suolalla käännettyäsi puolen.
Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Tämä on tärkeää. Leikkaa liha poikkisyin sentin viipaleiksi ja tarjoile haluamasi lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit