Alkukesästä vietetään ylioppilasjuhlia ja valmistujaisia. Juhliin kannattaa varata sekä pikkusuolaista että makeaa, joskus ruokatarjoilukin, mikäli vieraita saapuu kauempaa.
Juhlien menu kannattaa suunnitella hyvissä ajoin yhdessä juhlien sankarin kanssa. Sen jälkeen voi miettiä, miten tarjottavat valmistetaan gluteenittomana. Se on useimmiten helppoa, kun muistaa seuraavat asiat:
- Valmista tarjottavat gluteenittomista aineksista – vaihda tavalliset jauhot gluteenittomiin ja tavallinen pasta gluteenittomaan. Löydät hyviä reseptejä mm. Makuja-sivustolta ja tästä artikkelista.
- Varmista, ettei tavallista jauhoa päädy leivonnaisiin esim. jauhopölynä tai ruoanvalmistusvälineistä. Leivo puhtaalla alustalla ja välineillä, joilla ei ole käsitelty vehnää, ruista, ohraa tai tavallista kauraa.
- Kun ostat pikkuleipiä, pikkusuolaisia tai leipiä, valitse gluteenitonta.
- Merkitse juhlapöydän gluteenittomat tarjottavat kyltein.


