Gluteenittomat jauhot sisältävätkin gluteenia – takaisinveto laajenee

tattarijauho1 copy
Ruokavirasto, AlbertoGonzalez/Shutterstock.

Tattarijauhojen takaisinveto laajenee.

Kerroimme aiemmin, että Virtasalmen Viljatuote Oy vetää myynnistä gluteenittomia tattarijauhoja, jotka sisältävät liikaa gluteenia.

Gluteenittomana myytyä tattarijauhoa vedettin takaisin, sillä tuotteen havaittiin sisältävän gluteenia yli lain säätämän rajan. Asia selvisi yrityksen omavalvontatutkimuksissa. 

Takaisinvedon kohde on Gluteeniton Hieno Tattarijauho, 500 g. Aiemmin mainittu takaisinveto kohdistui erään, jonka parasta ennen -päiväykseksi on merkitty 30.11.2023. Ruokavirasto kertoo nyt tiedotteessaan, että uusien analyysien perusteella takaisinveto laajenee koskemaan myös erää, jonka parasta ennen -päiväys on 7.11.2023.

Tattarijauhon markkinoille tuonut Virtasalmen Viljatuote Oy kertoo, että aiemmin takaisinvedettyä erää on voinut ostaa S-ryhmän kaupoista, Keskisen kyläkaupasta sekä Siikamäen suoramyynnistä. 7.11.2023 -erän myyntipaikat ovat olleet S- ja K-ryhmien myymälät sekä Virtasalmen Viljatuotteen verkkokauppa.

Aiemmin marraskuussa uutisoitiin myös gluteenittomina myytyjen maissitortillojen takaisinvedosta. Myös tässä tuotteessa oli gluteenia yli sallitun lainsäädännön säätämän rajan

Alla olevalla videolla Anni kertoo, kuinka paljon kahden keliaakikon perheessä kuluu rahaan kuukaudessa.

1:39
Keliakia näkyy kukkarossa.

Lähde: Ruokavirasto

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja