Ostitko näitä täytettyjä leipiä? Älä syö – erä vedetään myynnistä

for-website-gluteeniton-kana-panini-tuotekuva
Mr. Paninin gluteenittoman kanapaninin kuva. Mr. Panini

Mr. Paninin täytettyjä, gluteenittomia leipiä vedetään myynnistä.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin torstaina Fazerin vetävän myynnistä useita gluteenittomia leipiä ja piirakoita. Fazerilta kerrottiin, että tuotteissa käytetyssä ksantaanikumissa (E415) on havaittu EU:n sallitun rajan ylittäviä pitoisuuksia etyleenioksidia, eikä tuotteita tule käyttää. 

Nyt samaa ongelmaa on havaittu myös erässä Mr. Paninin tuotteita ja näin ollen gluteenittomia panineita vedetään myynnistä. Ksantaanikumi on sakeutusaine, jota käytetään sitkonkorvikkeena gluteenittomassa leivonnassa. .

Takaisinveto koskee seuraavia tuotteita ja eriä:

6405096000066

Mr. Panini Gluteeniton kinkkupanini 235g
EAN 6405096000066, viimeinen käyttöpäivä 4.9.2021-16.9.2021
Mr. Panini Gluteeniton kanapanini 235g
EAN 640509600028,viimeinen käyttöpäivä 4.9.2021-16.9.2021

Takaisinveto ei koske muita Mr. Paninin tuotteita, eikä kyseisten tuotteiden muita eriä.

Valmistajalta muistutetaan, että tuotteita ei tule käyttää ja kuluttajia ohjeistetaan hävittämään tuotteet.Etyleenioksidin määrä on tuotteissa erittäin pieni eikä sen tiedetä pieninä pitoisuuksina aiheuttavan välitöntä terveydellistä haittaa. Pitkäaikaisessa käytössä etyleenioksidin on kuitenkin todettu olevan terveydelle haitallista.

Tuote-erää on myyty koko maan alueella vähittäiskaupoissa, kahviloissa, ravintoloissa, kioskeissa ja liikennemyymälöissä. Kuluttajia pyydetään hävittämään tuote.

Virheellisen tuotteen ostaneet voivat palauttaa tyhjän pakkauksen veloituksetta osoitteeseen: Kokkikartano (Mr. Panini), TUNNUS 5017131, 00003 VASTAUSLÄHETYS. Pakkauksesta tulee ilmetä tuotteen viimeinen käyttöpäivä. Ostos hyvitetään. Hyvityksen saamiseksi mukaan tulee liittää oma nimi ja yhteystiedot.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja