Glögin suosion salaisuus: "Se on vahvasti sidoksissa jouluun"
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi jouluisin juodaan juuri glögiä?
Makuja.fi vieraili syksyllä 2015 Blossa 15 -glögin julkistamistilaisuudessa Tukholmassa. Paikan päällä selvisi, miksi glögi on jouluisin niin suosittua juomaa.
TIESITKÖ? Kulttimaineeseen nousseen Blossa 15 -vuosikertaglögin salainen ainesosa on tänä vuonna yksi maailman suosituimmista teelajeista, Earl Grey.
– Ruotsissa se on traditio, joka on ollut olemassa ihmisten koko elämän ajan. Se on vahvasti sidoksissa jouluun, perheeseen, ystäviin ja siihen, että heidän kanssaan vietetään aikaa, Ruotsin Altian Senior Brand Manager Åsa Strömberg Eng kertoo.
Monelle jo pieni huikka glögiä tuo mieleen lämpimät lapsuusmuistot tai ystävien kanssa vietetyt hetket menneiden joulujen alla. Strömberg Eng pitääkin tärkeimpänä syynä glögin suosioon sosiaalista aspektia, joka kaikkien tuntemalla juomalla on.
– Se on todella sosiaalinen juttu. Glögijuhlia järjestetään ennen joulua, ja sinne kutsutaan ystäviä, Åsa toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan