Glögin suosion salaisuus: "Se on vahvasti sidoksissa jouluun"

Glögi on monelle suomalaiselle joulun ykkösjuoma.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi jouluisin juodaan juuri glögiä?

Makuja.fi vieraili syksyllä 2015 Blossa 15 -glögin julkistamistilaisuudessa Tukholmassa. Paikan päällä selvisi, miksi glögi on jouluisin niin suosittua juomaa.

TIESITKÖ? Kulttimaineeseen nousseen Blossa 15 -vuosikertaglögin salainen ainesosa on tänä vuonna yksi maailman suosituimmista teelajeista, Earl Grey.

– Ruotsissa se on traditio, joka on ollut olemassa ihmisten koko elämän ajan. Se on vahvasti sidoksissa jouluun, perheeseen, ystäviin ja siihen, että heidän kanssaan vietetään aikaa, Ruotsin Altian Senior Brand Manager Åsa Strömberg Eng kertoo.

Monelle jo pieni huikka glögiä tuo mieleen lämpimät lapsuusmuistot tai ystävien kanssa vietetyt hetket menneiden joulujen alla. Strömberg Eng pitääkin tärkeimpänä syynä glögin suosioon sosiaalista aspektia, joka kaikkien tuntemalla juomalla on.

– Se on todella sosiaalinen juttu. Glögijuhlia järjestetään ennen joulua, ja sinne kutsutaan ystäviä, Åsa toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja