Vuoden 2018 Blossa-maku julkaistaan tänään! Spekulaatiot glögin ympärillä käyvät kuumina – mikä on sinun veikkauksesi?

Uusi Blossa-maku julkaistaan tänään klo 15 Suomen aikaa.

Vaikka jouluun on vielä useampi kuukausi aikaa, yksi lähestyvän juhlapyhän varmimmista merkeistä on vuosikerta-Blossan lanseeraus. 

Blossa-glögit kuuluvat oleellisena osana jouluun, ja uutta vuosikertamakua odotetaan joka vuosi jännityksellä. Tänään jännittävä odotus päättyy, kun vuoden 2018 vuosikerta-Blossan maku lanseerataan Ruotsissa. Suoraa lähetystä lanseeraustilaisuudesta voit seurata Blossan-kotisivuilta.

Sosiaalisessa mediassa arvailut uuden Blossa-maun ympärillä käyvät kuumina. Blossan Facebook-sivuilla on annettu hieman vihjeitä siitä, että uusi makumaailma voisi viedä lukijansa Välimeren maihin, kuten Italiaan, Kreikkaan tai Ranskaan.

Somekäyttäjien keskuudessa uuden glögin makumaailmaksi on ehdotettu niin sypressiä, sitruunaa, viikunaa kuin rosmariinia. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Sisilia ja sitruuna eivät tunnu täysin epätodennäköisiltä vaihtoehdoilta, eräs kommentoija toteaa.

– Sen on oltava timjami, eräs kommentoija ehdottaa.

Mausteita, havumetsää ja laventelia

Chief Blender Åsa Orsvärn on suunnitellut vuosikertaglögejä aina vuodesta 2003 saakka. Uusien makujen luominen ei ole taatusti mikään helppo homma, sillä joka vuosi uuden maun tulee yllättää positiivisesti, eli sen tulee poiketa riittävästi aiemmista vuosikerroista, Viinimaa-sivustolla kerrotaan. 

Blossa tekee vuosittain makumatkan maailman eri kolkkiin, ja uuden maun pitääkin mukailla kyseisen maan maku-ja maatrendejä. 

Viime vuonna mangolta, juustokuminalta ja chililtä maistunut Blossa 2017 oli hakenut inspiraatiota Intian maustemarkkinoilta. Vuonna 2016 variksenmarjoja sisältänyt glögi palasi juurilleen länsinaapurimme havumetsiin, kun taas vuonna 2015 saatiin maistella klassisen englantilaisteen, Earl Greyn, makuista glögiä. Vuonna 2014 makumatka vei Ranskan Provenceen, kun Blossassa maistui laventeli ja akaasiahunaja.

Lähde: Viinimaa

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja