Glögiasiantuntija rusinoista ja manteleista: "Pilaat niillä koko juoman!"
Blossa-vuosikertaglögin parissa työskentelevä asiantuntija huomauttaa, että glögin joukkoon ei ole suinkaan pakko lisätä perinteistä rusina-mantelisekoitusta.
Rusinat ja mantelit ovat jo vuosisatojen ajan olleet osa glögiä. Perinteistä piittaamatta ruotsalainen Blossa Chief Blender Åsa Orsvärn huomauttaa, että niitä ei kuitenkaan välttämättä edes kannata lisätä tänä päivänä joulun suosikkijuomaan.
– Varsinkin vuosikertaglögeihin niiden lisääminen on surullista. Pilaat niillä koko juoman! Orsvärn kertoo.
Rusinat keräävät juomassa kosteutta ja muuttuvat nopeasti löysiksi. Tämä koostumus ei miellytä glögiasiantuntijaa.
– Minä en pidä märistä rusinoista. Manteleiden kanssa voin juoda glögini, mutten rusinoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje