Glögiasiantuntija rusinoista ja manteleista: "Pilaat niillä koko juoman!"

Glögi on yksi sokeripitoisimmista alkoholijuomista.
Asiantuntija kammoksuu rusinoita glögissä. Shutterstock

Blossa-vuosikertaglögin parissa työskentelevä asiantuntija huomauttaa, että glögin joukkoon ei ole suinkaan pakko lisätä perinteistä rusina-mantelisekoitusta.

Rusinat ja mantelit ovat jo vuosisatojen ajan olleet osa glögiä. Perinteistä piittaamatta ruotsalainen Blossa Chief Blender Åsa Orsvärn huomauttaa, että niitä ei kuitenkaan välttämättä edes kannata lisätä tänä päivänä joulun suosikkijuomaan.

– Varsinkin vuosikertaglögeihin niiden lisääminen on surullista. Pilaat niillä koko juoman! Orsvärn kertoo.

Rusinat keräävät juomassa kosteutta ja muuttuvat nopeasti löysiksi. Tämä koostumus ei miellytä glögiasiantuntijaa.

– Minä en pidä märistä rusinoista. Manteleiden kanssa voin juoda glögini, mutten rusinoiden kanssa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja