Festivaaliruoka tarkoittaa nykyään muutakin kuin makkaraperunoita. Flow-festivaalin ruokatarjonta on tarkkaan harkittu kokonaisuus, jossa painottuu erityisesti ekologisuus ja kasvisruoka – jota tarjotaan vähintään yhden annoksen voimin jokaisessa ruokakojussa.
Ruoka on ollut Flow-festivaaleilla suuressa roolissa jo festivaalin perustamisesta lähtien. Tarjonta on monipuolistunut vuosi vuodelta, tänä vuonna mukana on peräti 40 ravintolatoimijaa.
Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.–14.8.2016.
– Ruoka on haluttu ottaa jo useampana vuonna ihan ohjelmatasolle. Ruoalle on oma osionsa myös festivaalin nettisivuilla, Flow'n tiedottaja Susanna Hulkkonen kertoo.
Panostus ei ole ollut turhaa, sillä Flow tunnetaan monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnastaan, ja sellaista laatutietoinen festivaaliyleisö osaa myös vaatia.
– Kyllä näyttäisi olevan sellainen suunta, että halutaan kokonaisvaltainen elämys, jossa ruoka nähdään yhä isommassa roolissa ja juomapuolellekin halutaan jotain muutakin kuin peruskaljaa.
Ruokamyyjiksikään ei kelpuuteta ihan ketä tahansa.
– Pyrimme valikoimaan ravintolat niin, että ne ovat tarpeeksi kiinnostavia ja monipuolisia. Yleensä myös maistamme ravintoloiden tarjontaa ennen päätöksen tekemistä.

