Mainos
Mainos

Flow'ssa ei makkaraperunoita kaivata – jokaisen ruokakojun noudatettava tärkeää sääntöä

Festivaaliruoka tarkoittaa nykyään muutakin kuin makkaraperunoita. Flow-festivaalin ruokatarjonta on tarkkaan harkittu kokonaisuus, jossa painottuu erityisesti ekologisuus ja kasvisruoka – jota tarjotaan vähintään yhden annoksen voimin jokaisessa  ruokakojussa.

Ruoka on ollut Flow-festivaaleilla suuressa roolissa jo festivaalin perustamisesta lähtien. Tarjonta on monipuolistunut vuosi vuodelta, tänä vuonna mukana on peräti 40 ravintolatoimijaa.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.–14.8.2016.

– Ruoka on haluttu ottaa jo useampana vuonna ihan ohjelmatasolle. Ruoalle on oma osionsa myös festivaalin nettisivuilla, Flow'n tiedottaja Susanna Hulkkonen kertoo.

Panostus ei ole ollut turhaa, sillä Flow tunnetaan monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnastaan, ja sellaista laatutietoinen festivaaliyleisö osaa myös vaatia.

– Kyllä näyttäisi olevan sellainen suunta, että halutaan kokonaisvaltainen elämys, jossa ruoka nähdään yhä isommassa roolissa ja juomapuolellekin halutaan jotain muutakin kuin peruskaljaa.

Ruokamyyjiksikään ei kelpuuteta ihan ketä tahansa.

– Pyrimme valikoimaan ravintolat niin, että ne ovat tarpeeksi kiinnostavia ja monipuolisia. Yleensä myös maistamme ravintoloiden tarjontaa ennen päätöksen tekemistä.

Jokaisella ruokamyyjällä on valikoimissaan vähintään yksi kasvisannos

Flown ruokatarjonnassa halutaan panostaa ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen. Erityisesti kasvisruoan tarjontaa on lisätty.

– Olemme painottaneet ekologisuuteen jo pidemmän aikaa, mutta sen merkitys kasvaa koko ajan. Esimerkiksi biohajoavat aterimet ovat olleet jo pidempään käytössä. Tänä vuonna olemme halunneet panostaa erityisesti kasvisruokaan ja kasvattaa vegaanisen ruoan tarjontaa.

Jokaisella ruokamyyjällä on valikoimissaan vähintään yksi kasvisannos, ja alueella on runsaasti myös täysin vegaanisia ruokakojuja. Niiden löytämisen helpottamiseksi alueelle pystytetään erillinen vegaanikuja.

Festivaalialueella on myynnissä noin 60 erilaista vegaanista annosta, joiden valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia.

Makkaraperunoita ei kaivata

Jo pidempään jatkunut street food -buumi näkyy myös Flow'ssa. Tarjolla on esimerkiksi burgereita, pitaleipiä ja hodareita, joiden makumaailmoihin on haettu uusia ulottuvuuksia eri maiden ruokakulttuureista.

Myös aasialaiset, meksikolaiset ja Lähi-idän maut ovat Flow'ssa hyvin edustettuina. Tarjolla on esimerkiksi libanonilaisia mezejä, korealaista kimchiä, vietnamilaista pho-keittoa sekä sushia. Alueelta löytyy myös haluttua nyhtökauraa.

Hulkkonen kertoo, että tarjonta on pyritty pitämään monipuolisena myös hintatasonsa suhteen. Annosten hintahaarukka vaihtelee neljän euron snackseistä noin 15 euron annoksiin.

Mutta kaipaako kukaan enää perinteisiä makkaraperunoita?

– Flow'n yleisössä ei juurikaan sellaista kaivata. Palautteessa pikemminkin kiitellään monipuolista tarjontaa kuin sitä, että sieltä puuttuu ne perinteiset makkaraperunat.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja