Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Flow'ssa ei makkaraperunoita kaivata – jokaisen ruokakojun noudatettava tärkeää sääntöä

Biohajoavat aterimet ovat olleet käytössä jo pitkään.
Biohajoavat aterimet ovat olleet käytössä jo pitkään.Flow Festival / Maija Astikainen
Julkaistu 11.08.2016 20:01
Toimittajan kuva

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Festivaaliruoka tarkoittaa nykyään muutakin kuin makkaraperunoita. Flow-festivaalin ruokatarjonta on tarkkaan harkittu kokonaisuus, jossa painottuu erityisesti ekologisuus ja kasvisruoka – jota tarjotaan vähintään yhden annoksen voimin jokaisessa  ruokakojussa.

Ruoka on ollut Flow-festivaaleilla suuressa roolissa jo festivaalin perustamisesta lähtien. Tarjonta on monipuolistunut vuosi vuodelta, tänä vuonna mukana on peräti 40 ravintolatoimijaa.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.–14.8.2016.

– Ruoka on haluttu ottaa jo useampana vuonna ihan ohjelmatasolle. Ruoalle on oma osionsa myös festivaalin nettisivuilla, Flow'n tiedottaja Susanna Hulkkonen kertoo.

Panostus ei ole ollut turhaa, sillä Flow tunnetaan monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnastaan, ja sellaista laatutietoinen festivaaliyleisö osaa myös vaatia.

– Kyllä näyttäisi olevan sellainen suunta, että halutaan kokonaisvaltainen elämys, jossa ruoka nähdään yhä isommassa roolissa ja juomapuolellekin halutaan jotain muutakin kuin peruskaljaa.

Ruokamyyjiksikään ei kelpuuteta ihan ketä tahansa.

– Pyrimme valikoimaan ravintolat niin, että ne ovat tarpeeksi kiinnostavia ja monipuolisia. Yleensä myös maistamme ravintoloiden tarjontaa ennen päätöksen tekemistä.

Jokaisella ruokamyyjällä on valikoimissaan vähintään yksi kasvisannos

Flown ruokatarjonnassa halutaan panostaa ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen. Erityisesti kasvisruoan tarjontaa on lisätty.

– Olemme painottaneet ekologisuuteen jo pidemmän aikaa, mutta sen merkitys kasvaa koko ajan. Esimerkiksi biohajoavat aterimet ovat olleet jo pidempään käytössä. Tänä vuonna olemme halunneet panostaa erityisesti kasvisruokaan ja kasvattaa vegaanisen ruoan tarjontaa.

Jokaisella ruokamyyjällä on valikoimissaan vähintään yksi kasvisannos, ja alueella on runsaasti myös täysin vegaanisia ruokakojuja. Niiden löytämisen helpottamiseksi alueelle pystytetään erillinen vegaanikuja.

Festivaalialueella on myynnissä noin 60 erilaista vegaanista annosta, joiden valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia.

Makkaraperunoita ei kaivata

Jo pidempään jatkunut street food -buumi näkyy myös Flow'ssa. Tarjolla on esimerkiksi burgereita, pitaleipiä ja hodareita, joiden makumaailmoihin on haettu uusia ulottuvuuksia eri maiden ruokakulttuureista.

Myös aasialaiset, meksikolaiset ja Lähi-idän maut ovat Flow'ssa hyvin edustettuina. Tarjolla on esimerkiksi libanonilaisia mezejä, korealaista kimchiä, vietnamilaista pho-keittoa sekä sushia. Alueelta löytyy myös haluttua nyhtökauraa.

Hulkkonen kertoo, että tarjonta on pyritty pitämään monipuolisena myös hintatasonsa suhteen. Annosten hintahaarukka vaihtelee neljän euron snackseistä noin 15 euron annoksiin.

Mutta kaipaako kukaan enää perinteisiä makkaraperunoita?

– Flow'n yleisössä ei juurikaan sellaista kaivata. Palautteessa pikemminkin kiitellään monipuolista tarjontaa kuin sitä, että sieltä puuttuu ne perinteiset makkaraperunat.

8:00Hans Välimäen grillattu pizza

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaMTV selvitti: Tällaisia ovat pikaruokapaikkojen kylkiäiset – yksi McDonald´sin klassikko katosi täydessä hiljaisuudessaHuippuravintoloiden annoksia 5–7 eurolla: Hittitapahtuma porskuttaa koronakriisistä huolimatta – nyt ei tarvitse jonottaaLauran "muutaman kävijän" tapahtumasta paisuikin usean kaupungin kattava spektaakkeli – hyvän ruoan ystävät suuntaavat nyt NaantaliinSirkkoja, vegaaniburgereita ja käsintehtyä raakamakkaraa – nämä festariruoat ovat nyt ylitse muiden!Unohda makkaraperunat! Yksi festariruoka on nyt ylitse muiden – "hillitön hitti"
PikaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pikaruoka
  • 7.8.06:32
    Syöpä

    Keuhkosyövän riski voi kasvaa, jos syöt näitä ruokia

  • 7.7.09:45
    Ravintolat

    Uutta tietoa Tanskan KFC-kohusta: Kelvotonta kanaa konkurssikypsässä ketjussa

  • 2.7.17:29
    Ravintolat

    Mäkkärin kanattomat nugetit testissä: "Mausta huomaa..."

  • 1.7.09:17
    Ruoka

    Hesburger lopettaa lastenaterian myynnin

  • 26.6.12:33
    Ravintolat

    Kaikki KFC-ravintolat kiinni Tanskassa – vuodetut viestit paljastavat järkyttävää tietoa