Festivaaleilla on ajoittain hieman hankala löytää sopivaa ruokapaikkaa. Itseään ei myöskään halua joka päivä maksaa kipeäksi pienen ranskalaisannoksen takia. Makuja.fi kokosi hyödyllisiä ruokavinkkejä festareille mukaan vietäväksi.
Ennen festivaaleille menoa kannattaa kotona syödä lämmin, täyttävä ja terveellinen ateria, sillä festariruoka on yleensä suhteellisen epäterveellistä.
Festareille kannattaa ottaa mukaan pitkään säilyviä ruokia, sillä esimerkiksi lihat ja maitotuotteet menevät kuumassa nopeasti pilalle. Jos on mahdollista säilyttää ruokia jääkaapissa, niin tällöin mukaansa voi ottaa mitä haluaa. Jos tilanne ei kuitenkaan ole tämä, niin kannattaa lukea Makuja.fi:n lukijoiden toimivia vinkkejä:
Tällaisia vinkkejä Makuja.fi:n lukijat antoivat:
”Trangia on meillä aina mukana. Sillä kiehuu lämpimät nuudelit ja pussipastat vaikka aamupalaksikin, jos siltä tuntuu. Maistuu ihanalta, koska usein Suomen festareilla on kylmä.”
”Pähkinät ovat täyttäviä, mutta eivät paljoa paina kassissa tai vaikka taskussa. Jos on mahdollisuus veden keittämiseen, niin mukaan kannattaa ottaa nuudeleita – siitä saa helposti lämmintä ruokaa.”
”Poikaystäväni ottaa vaelluksille mukaan aina jotain papuja, kikherneitä, linssejä, kuivalihaa tai soijarouhetta. Säilyy hyvin ja sisältää vähän proteiiniakin, mutta vie jonkin verran tilaa. Toimii varmasti festareillakin.”
”Näkkäri, hapankorput, voileipäkeksit, muromysli sopivat mukaan välipalaksi.”
