Festareille menossa? Nappaa näitä ruokia mukaan

pähkinä,-festari,-ruoka
Katso mitä festivaaleille kannattaa ottaa pähkinöiden lisäksi mukaan. Shutterstock

Festivaaleilla on ajoittain hieman hankala löytää sopivaa ruokapaikkaa. Itseään ei myöskään halua joka päivä maksaa kipeäksi pienen ranskalaisannoksen takia. Makuja.fi kokosi hyödyllisiä ruokavinkkejä festareille mukaan vietäväksi.

Ennen festivaaleille menoa kannattaa kotona syödä lämmin, täyttävä ja terveellinen ateria, sillä festariruoka on yleensä suhteellisen epäterveellistä.

Festareille kannattaa ottaa mukaan pitkään säilyviä ruokia, sillä esimerkiksi lihat ja maitotuotteet menevät kuumassa nopeasti pilalle. Jos on mahdollista säilyttää ruokia jääkaapissa, niin tällöin mukaansa voi ottaa mitä haluaa. Jos tilanne ei kuitenkaan ole tämä, niin kannattaa lukea Makuja.fi:n lukijoiden toimivia vinkkejä:

Tällaisia vinkkejä Makuja.fi:n lukijat antoivat:

”Trangia on meillä aina mukana. Sillä kiehuu lämpimät nuudelit ja pussipastat vaikka aamupalaksikin, jos siltä tuntuu. Maistuu ihanalta, koska usein Suomen festareilla on kylmä.”

”Pähkinät ovat täyttäviä, mutta eivät paljoa paina kassissa tai vaikka taskussa. Jos on mahdollisuus veden keittämiseen, niin mukaan kannattaa ottaa nuudeleita – siitä saa helposti lämmintä ruokaa.”

”Poikaystäväni ottaa vaelluksille mukaan aina jotain papuja, kikherneitä, linssejä, kuivalihaa tai soijarouhetta. Säilyy hyvin ja sisältää vähän proteiiniakin, mutta vie jonkin verran tilaa. Toimii varmasti festareillakin.”

”Näkkäri, hapankorput, voileipäkeksit, muromysli sopivat mukaan välipalaksi.”

”Rusinat, kuivatut hedelmät, cashewpähkinät ja mantelit pitävät hyvin nälkää.”

”Minulla on ollut mukana sellaisia yksittäispakattuja aamujuustosiivuja, koska ne eivät mene lämpimässäkään ihan heti pilalle.”

”Leipää ei tarvitse säilyttää kylmässä, joten reppuun voi pakata vaikka karjalanpiirakoita tai lepuskoita.”

”Valmiskeitto- ja pastapussit ja hernekeitto säilyvät lämpimässäkin ja niihin tarvitsee vain lisätä vesi, jonka kyllä saa leirintäalueella varmaan kuumennettua siinä missä telttaillessakin.”

”Tonnikala maistuu hyvin suolakeksien kanssa.”

”Patonki, pieni sipsipussi ja pilttipurkki eivät vie paljon tilaa. Porkkanamehu on hyvä vaihtoehto, jos haluaa myös ottaa hieman aurinkoa pintaa.”

Jotta festareilla jaksaa painaa täysillä, kannattaa mukaansa ottaa myös hieman hyvin säilyviä vihanneksia ja hedelmiä. Erinomaisia vaihtoehtoja ovat muun muassa kurkku, porkkana ja omena. Osa lukijoista kertoi myös luottavansa esimerkiksi hedelmäsäilykkeisiin, välipalajuomiin ja proteiinipatukoihin.

Festareilla kannattaa myös juoda tarpeeksi vettä ja esimerkiksi mehua, jotta nestetasapaino pysyy kunnossa. Lue myös: Tiesitkö tämä raikas herkku ehkäisee krapulaa!

Kannattaa myös muistaa, että kylmäsäilytettävät ruoat täytyy syödä aina ensimmäisenä, jos niitä ei myöhemmin ole mahdollista laittaa jääkaappiin tai muualle viileään säilytykseen. 

Festareilla on erilaisia rajoitteita ruoan ja juoman suhteen, joten perehdy hyvin myös sen festarin nettisivuihin, jonne olet kesällä matkalla.

Näin korvaat kylmälaukun

Piritta Kantojärven kirjoittamassa Viiden tähden vaellus -kirjassa neuvotaan, kuinka kylmälaukun voi korvata. Näin se onnistuu: Laita vain muutama vedellä täytetty puolen litran pullo pakastimeen päivää ennen reissua. Pakkaa sitten kylmätuotteet pakasteidenkuljetuspussiin jäisten vesipullojen kanssa juuri ennen lähtöä. Kääri pussi sitten pyyhkeeseen tai johonkin vaatteeseen, joka lähtee mukaan joka tapauksessa. Ruoat pysyvät viileänä ainakin yhden päivän verran ellei sää ole todella kuuma. 

Osittainen lähde: Viiden tähden vaellus, Piritta Kantojärvi 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja