Fantastinen tapa pilkkoa omena – mikseivät kaikki tee näin?

omena, viipaleet
Shutterstock

Omenat ovat yksi terveellisimmistä välipaloista, mutta pilkotko tämän herkullisen hedelmän kenties väärin?

Jos otat omenan usein vaikkapa töihin evääksi, kannattaa heti opetella pari hyödyllistä niksiä: kuinka pilkkoa omena oikein ja kuinka estää sen tummuminen pilkkomisen jälkeen?

Näin pilkot omenan oikein

Käännä omena leikkuulaudalle nurinpäin eli kanta lautaa kohden – näin omena pysyy tasaisemmin paikoillaan leikatessasi sitä. Sen sijaan, että pilkkoisit omenan nyt neljään osaan – niin kuin ehkä olet tottunut tekemään – pilko se ruudukkomallisesti yhdeksään osaan (katso mallia videolta). Nyt omenapalat ovat valmiita syötäviksi sopivan kokoisina paloina!

Otatko omenan evääksi?

Pilkottuasi omenan se on entistä helpompi välipala töihin mukaan otettavaksi. Pidä palaset koossa kuminauhan avulla, näin omena ei myöskään ehdi tummua ennen välipala-aikaa. Muistathan, että omena kannattaa syödä kuorineen? Kuoret nimittäin sisältävät runsaasti antioksidantteja ja kuituja.

Katso nämä ja muut omenaniksit Grant Thompsonin YouTube-videolta!

Lähde: YouTube

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja