Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fantastinen tapa pilkkoa omena – mikseivät kaikki tee näin?

Shutterstock
Julkaistu 31.05.2015 22:15

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Omenat ovat yksi terveellisimmistä välipaloista, mutta pilkotko tämän herkullisen hedelmän kenties väärin?

Jos otat omenan usein vaikkapa töihin evääksi, kannattaa heti opetella pari hyödyllistä niksiä: kuinka pilkkoa omena oikein ja kuinka estää sen tummuminen pilkkomisen jälkeen?

Näin pilkot omenan oikein

Käännä omena leikkuulaudalle nurinpäin eli kanta lautaa kohden – näin omena pysyy tasaisemmin paikoillaan leikatessasi sitä. Sen sijaan, että pilkkoisit omenan nyt neljään osaan – niin kuin ehkä olet tottunut tekemään – pilko se ruudukkomallisesti yhdeksään osaan (katso mallia videolta). Nyt omenapalat ovat valmiita syötäviksi sopivan kokoisina paloina!

omenaNäin omena kannattaa pilkkoa!Kuvakaappaus: YouTube

Otatko omenan evääksi?

Pilkottuasi omenan se on entistä helpompi välipala töihin mukaan otettavaksi. Pidä palaset koossa kuminauhan avulla, näin omena ei myöskään ehdi tummua ennen välipala-aikaa. Muistathan, että omena kannattaa syödä kuorineen? Kuoret nimittäin sisältävät runsaasti antioksidantteja ja kuituja.

Katso nämä ja muut omenaniksit Grant Thompsonin YouTube-videolta!

Lähde: YouTube

Lisää aiheesta:

Mistä tietää, että omena on kypsä?Oletko koskaan tullut ajatelleeksi? Kurkun voi pilkkoa myös näin!Pilkotko omenan näin? Neljällä viillolla täydelliset viipaleetEthän heitä banaaninkuoria roskiin? Liisa vinkkaa yllättävän käyttötavanPilko sipulia itkemättä – yksinkertainen niksi ratkaisee ongelman!Helppo niksi estää omenalohkoja tummumasta
HedelmätRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta

  • 31.7.08:28
    Takaisinvedot

    Ostitko tällaisen hedelmätuotteen pääkaupunkiseudun K-kaupasta? Ruokavirastolta varoitus

  • 24.6.17:28
    Ruoka

    Yllättävä yksityiskohta paljastaa kypsän ja hyvän vesimelonin ruokakaupassa