Mainos

Etsintäkuulutus! Tutkimusta varten etsitään vapaaehtoisia syömään suklaata

Tutkimusryhmä etsii vapaaehtoisia 65–75-vuotiaita, jotka ovat valmiita syömään päivittäin tummaa suklaata.

Gerontologinen ravitsemus Gery ry tutkii suklaan vaikutuksia ikääntyneiden muistiin ja ajatteluun sekä verensokeriin ja veren rasva-arvoihin.

– Kaakaon sisältämillä flavanoleilla on arvioitu olevan monia myönteisiä terveysvaikutuksia. Nyt haluamme tutkia niiden vaikutuksia ajattelu- ja muistitoimintoihin ensimmäistä kertaa Suomessa, kertoo Gery ry:n toiminnanjohtaja, ETT, dosentti Merja Suominen.

Fazerin rahoittamaan tutkimukseen etsitään pääkaupunkiseudulla asuvia 65–75 vuotiaita miehiä ja naisia, joiden tulee syödä tummaa suklaata joka päivä koko kahdeksan viikon tutkimusjakson ajan. Tutkimus alkaa elokuussa.

Osallistujille tehdään muistia ja ajattelua mittaavia testejä. Heidän tulee lisäksi vastata kyselylomakkeisiin ja pitää ruokapäiväkirjaa kolmen päivän ajan tutkimuksen alussa sekä lopussa. Osallistujilta otetaan myös verinäytteet.

Tutkimukseen osallistuvilla henkilöillä ei saa olla kolesteroli- tai verenpainelääkitystä eikä todettua muistisairautta.

Suklaatutkimukseen voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä Heli Salmenius-Suomiseen, p. 044 241 3185 tai sähköpostilla osoitteeseen info@gery.fi. Tutkimuksen järjestää Gery ry ja sen rahoittaa Fazer.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja