Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän keitä nakkeja kiehuvassa vedessä? Yleinen tapa voi pilata vappuherkkusi

8:02Makkaramestarit testissäVideolla keskustellaan grillimakkaroista ammattilaisten voimin.
Julkaistu 30.04.2019 07:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Nakit kuuluvat oleellisena osana suomalaista vappua. Vaikka nakkien valmistus on helppoa, siinäkin voi ammattilaisen mukaan mokata ja kunnolla.

Perinteisin valmistustapa luonnonsuolinakeille on kuumentaa ne kattilassa kuumassa vedessä. Vaikka valmistustapa on helppo, voi siinäkin epäonnistua.

Tyypillinen moka muuttaa nakit harmaiksi

Nakkien keittämisen perusohje on yksinkertainen: Kiehauta reilusti vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, katkaise virta ja siirrä kattila liedeltä. Laita nakit kattilaan viideksi minuutiksi ja valmista tuli.

Nakkeja ahmitaan vappuna Suomessa noin 25 miljoonaa kappaletta. 

Parhaan lopputuloksen saa, kun kattilasta kaataa lopuksi veden pois ja antaa nakkien olla siellä vielä hetken, jolloin nakkien pinta kuivahtaa. Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoittaa HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho.

Uunissa nakkien kuumentaminen onnistuu myös helposti, kunhan muistaa, että niitä ei saa pitää liian kuumassa uunissa liian kauan. Sopiva uunin lämpötila on 150 astetta. 


Lähde: HK 

Lisää aiheesta:

Nyt tarkkana! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitVaro! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitTeetkö sinäkin näin? Yleinen valmistustapa pilaa keitetyt nakitKeitätkö nakit aina kattilassa? Älä ainakaan valmista niitä näin: "Yleisin virhe on..."Älä mokaa! HK:lta muistutetaan, mitä nakeille ei missään nimessä kannata tehdä: "Siinäkin voi epäonnistua ihan kunnolla"Keitätkö nakit kattilassa? Älä ainakaan valmista niitä näin: "Yleisin virhe on..."
VappuRuokaVappuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vappu
  • 1.5.19:11
    Poliisi

    Poliisi kertoo kuinka vappu sujui suurimmissa kaupungeissa

  • 01.05.202407:47
    Opiskelu

    Tältä vappu on näyttänyt menneinä vuosina – Katso kooste MTV:n arkistosta vuosien varrelta

  • 30.04.202415:04
    Kevät

    Teekkareiden vappujuhlat alkoivat jo kolme viikkoa sitten: "Sellaista yhteisöllisyyden rakentamista"

  • 30.03.202407:33
    Sään pyörteissä

    Onko sää aina huono vappuna, juhannuksena ja naistenviikolla? Tilastot paljastavat totuuden

  • 03.05.202305:00
    Helsinki

    Havis Amanda lähti Kauppatorilta – näin operaatio sujui