Ethän heittänyt pois? Tätä jouluherkkua kannattaakin syödä vuoden ympäri

taateli
Shutterstock

Taatelit ovat osa monen jouluherkuttelua, mutta näiden hedelmien popsimista kannattaa jatkaa – ainakin jos tuoreeseen selontekoon on uskominen.

Taateleita käytetään erityisesti erinäisissä joulun jälkiruoissa, mutta tutkijoiden mukaan niitä kannattaa kuitenkin popsia vuoden ympäri. Taatelit sisältävät ravintoaineita, jotka hillitsevät korkeaa verenpainetta ja buustavat vastustuskykyä.

International Journal of Clinical and Experimental Medicine -lehdessä julkaistun, eri tutkimuksia arvioineen selonteon mukaan taatelit sisältävät paljon antioksidantteja, jotka estävät vapaita radikaalien jylläämisen elimistössä, jossa ne muuten vahingoittaisivat soluja aiheuttaen näin kenties syöpää.

Taateleissa on myös paljon kaliumia, jonka tiedetään estävän korkeaa verenpainetta, sekä mangaania, kuparia ja seleeniä, joka voi vahvistaa vastustuskykyä.

Selontekoa johtanut lääkäri Arshad H. Rahmani Qassimin yliopistosta kertoo, että tutkimukset ovat rodella osoittaneet taatelien pystyvän estämään joitain solumuutoksia, jotka johtaisivat syöpäsolujen kehittymiseen. Rahmanin mukaan lisätutkimukset ovat kuitenkin tarpeen taatelin terveysvaikutusten ymmärtämiseksi.

Kokeile vaikka näitä Leivontanurkan taatelireseptejä:

Kokeile myös herkullista broileri-pinaatti-taatelipastaa:

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valtise selaimen täysversio.

Lähde: Daily Mail

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja