Ethän heittänyt pois? Tätä jouluherkkua kannattaakin syödä vuoden ympäri
Taatelit ovat osa monen jouluherkuttelua, mutta näiden hedelmien popsimista kannattaa jatkaa – ainakin jos tuoreeseen selontekoon on uskominen.
Taateleita käytetään erityisesti erinäisissä joulun jälkiruoissa, mutta tutkijoiden mukaan niitä kannattaa kuitenkin popsia vuoden ympäri. Taatelit sisältävät ravintoaineita, jotka hillitsevät korkeaa verenpainetta ja buustavat vastustuskykyä.
International Journal of Clinical and Experimental Medicine -lehdessä julkaistun, eri tutkimuksia arvioineen selonteon mukaan taatelit sisältävät paljon antioksidantteja, jotka estävät vapaita radikaalien jylläämisen elimistössä, jossa ne muuten vahingoittaisivat soluja aiheuttaen näin kenties syöpää.
Taateleissa on myös paljon kaliumia, jonka tiedetään estävän korkeaa verenpainetta, sekä mangaania, kuparia ja seleeniä, joka voi vahvistaa vastustuskykyä.
Selontekoa johtanut lääkäri Arshad H. Rahmani Qassimin yliopistosta kertoo, että tutkimukset ovat rodella osoittaneet taatelien pystyvän estämään joitain solumuutoksia, jotka johtaisivat syöpäsolujen kehittymiseen. Rahmanin mukaan lisätutkimukset ovat kuitenkin tarpeen taatelin terveysvaikutusten ymmärtämiseksi.
Kokeile vaikka näitä Leivontanurkan taatelireseptejä:
Kokeile myös herkullista broileri-pinaatti-taatelipastaa:
Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valtise selaimen täysversio.
Lähde: Daily Mail
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti