Erikoiskahveja ja rentoa tunnelmaa – nämä ovat Suomen suosituimmat kahvilat

munkki
Matkailijat arvostavat edelleen tuoretta munkkia ja kahvia. Colourbox

Helsingissä matkaajat panostavat kahvin laatuun, Tampereella taas luotetaan rentoon tunnelmaan ja herkullisiin kahvileipiin. Lue mitkä kahvilat Suomessa ovat erityisesti matkailijoiden mieleen. 

Maailman suurin matkailusivusto Tripadvisor julkaisee tavallisten matkailijoiden ravintolakokemuksia ja -arvosteluja ympäri maailmaa. Makuja.fi kokosi yhteen Suomen suurimpien kaupunkien parhaimmat kahvilat matkailijoiden antamien arvostelujen perusteella. Näissä kahviloissa kannattaa lomareissulla vierailla.

Helsinki

Cafe Regatta on vanhoilla huonekaluilla sisustettu kahvila kauniin merimaiseman äärellä, aivan Sibeliuksen puiston vieressä. Cafe Regattaa kehutaan arvosteluissa Helsingin sympaattisimmaksi kahvilaksi, jossa nautitaan herkullisista munkkipossuista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Kaffecentralen tarjoilee kahvilaitteiden ja -tarvikkeiden lisäksi laadukasta kahvia ja asiantuntevaa palvelua. Kaffecentralen sopii arvostelujen mukaan eritysesti niin sanotuille kahvihifistelijöille, jossa tarjoillaan kahvin lisäksi myös erittäin maukasta kaakaota. 

Tampere

Pyynikin Näkötornin kahvila on Tampereelle matkaavien ehdoton kahvilasuosikki. Kahvila on kuuluisa herkullisista munkkirinkilöistään ja kauniista maisemistaan. Matkailijan kannattaa varautua jonoihin, sillä kahvila on pieni ja asiakkaita riittää kesäpäivinä jonoksi asti. Kahvilasta saa munkkeja myös laktoosittomana, maidottomana ja kananmunattomana.

Vohvelikahvila on toinen Tampereen matkailijoiden lähes pakollisista käyntikohteista. Pieni, keskustassa sijaitseva tunnelmallinen kahvila tarjoilee herkullisia, sekä suolaisia että makeita vohveleita. Keliaakikot on myös otettu huomioon, ja vohveleita saa tilattua myös gluteenittomina. 

Kauppahallin ravintola on maalaishenkinen kahvila-ravintola aivan Tampereen keskustassa. Tänne voi poiketa nauttimaan aamu- tai iltapäivä kahvia tuoreiden herkkujen kera. Tuhdimpaa ruokaa kaipaaville paikka tarjoilee myös lounasta. Arvostelujen mukaan kauppahallin kahvilassa pääsee hyvin käsiksi paikalliseen tunnelmaan.

Turku

Cafe Art on laadukas taidekahvila aivan Aurajoen rannalla. Arvostelujen mukaan täällä tarjoillaan niin hyvää kahvia, että täytyy varoa juomasta sitä liikaa. Kahvilan työntekijät ovat niittäneet mainetta Suomen Barista kilpailussa, joten kahvin laatu on kohdillaan. Kahvilavieraat ilahtuvat myös vaihtuvista taidenäyttelyistä.

Nuvole Gelateria tarjoilee italialaista jäätelöä aivan Turun sydämessä. Tämä jäätelökahvila tarjoilee lisäksi maistuvaa italialaista kahvia ja ystävällistä palvelua. Arvostelujen mukaan tämä gelateria tarjoilee parasta italialaista jäätelöä koko maassa. Kahvilaan tullaan ennen kaikkea jäätelön, mutta myös sen iloisen tunnelman vuoksi.

Tiirikkala-kahvilassa voit nauttia tunnelmallisen kahvihetken mielesi mukaan vaikka kattoterassilla. Kahvilatuotteiden lisäksi paikka tarjoilee lounasta, pientä syötävää sekä viiniä ja olutta. Iltaisin tarjolla on usein livemusiikkia. Arvostelut kehuvat erityisesti Tiirikkalan brunssia.

Oulu

Cafe Biskettiä kehutaan Oulun parhaimmaksi kahvilaksi. Se tarjoilee laajan valikoiman erilaisia pullia ja leivoksia, mutta myös suolaisia tuotteita ja lounasta. Tässä kahvilassa voit nauttia myös kaupungin suurimmat korvapuustit. Myös kahvivalikoima on hyvä, ja tarjolla on myös erikoiskahveja. 

Puistolaan kannattaa poiketa nauttimaan vastapaahdetusta kahvista ja herkullisista, oman leipomon tuotteista. Yli sata vuotta vanha rakennus huokuu tunnelmaa, ja kahvilarakennusta kehutaankin useissa arvosteluissa kauniiksi ja tunnelmalliseksi. Puistolaan voi poiketa myös syömään, ja se tarjoilee lauantaisin brunssia. 

Kahvila Rooster on paikka, jossa keliaakikkokin pääsee nauttimaan kahvihetkestään täysin rinnoin. Tämä puurakennuksessa sijaitseva kahvila-ravintola suosii lähi- ja luomuruokaa. Arvostelijat kehuvat Cafe Roosterin siistiä ja rentoa tunnelmaa, sekä maistuvia tuotteita.

Lahti

Kahvila Kariranta on Lahden satamassa sijaitseva, vanhaan asemarakennukseen perustettu kahvila, joka on voittanut vuoden 2014 Lahden paras kahvila -äänestyksen. Kariranta tarjoilee kotitekoista, sekä suolaista että makeaa syötävää kahvin kera nautittavaksi. Myös erikoisruokavaliot on otettu huomioon hyvin. Asiakkaat ilahtuvat myös samassa rakennuksessa sijaitsevasta käsityökaupasta.

Lappeenranta

Coffee House Majurska on Lappeenrannan matkailijoiden kestosuosikki. Idyllinen, linnoituksessa sijaitseva kahvila huokuu ainutlaatuista tunnelmaa. Kahvila on saanut positiivista palautetta muun muassa herkullisista leivonnaisistaan ja romanttisesta miljööstään, mutta myös laajasta teevalikoimastaan. Majurska-kahvila huokuu historiaa, ja hauskan lisän tuovat vanhan aikakauden malliin pukeutuneet tarjoilijat. 

Jyväskylä

Teeleidiä kehutaan loistavaksi paikaksi niin ostosten tekoon kuin seurusteluunkin. TeeLeidi tarjoilee suuren valikoiman laadukasta teetä yli satavuotiaassa tunnelmallisessa rakennuksessa. Paikka järjestää myös teekursseja ja -maisteluita, joihin jokaisen teestä kiinnostuneen kannattaa osallistua. TeeLeidiin tullaan nauttimaan tee-elämys rentouttavassa ympäristössä.

Lähde: Tripadvisor

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja