Entistä raikkaampaa olutta? Panimo ryhtyi valmistamaan olutta lumesta

olut lumi
Lunta on totuttu näkemään lähinnä luonnossa, mutta tulevaisuudessa siihen pääsee tutustumaan myös oluen muodossa. GettyImage, Facebook

Yhdysvaltalaispanimot haluavat valmistaa mahdollisimman tuoretta olutta, ja mikä olisikaan siihen parempi raaka-aine kuin vastasatanut lumi.

Lunta on tähän asti totuttu näkemään lähinnä luonnossa, mutta vastaisuudessa sitä saattaa päästä maistelemaan mihin vuoden aikaan tahansa. Kyllä, maistelemaan. 

Kaksi coloradolaista panimoa on nimittäin ryhtynyt valmistamaan olutta, jonka tärkein raaka-aine saadaan läheisiltä vuorilta. Little Machine Beer ja Joyride Brewing ovat työstämässä aivan uudenlaista IPA-olutta, jonka panemiseen käytetään lunta. Idea sai alkunsa sanasta ”tuore”.

– Helmikuussa meillä oli mahdollisuus työskennellä tuoreen humalan kanssa, mikä oli superhauskaa. Me vain aloimme pohtia, mikä olisi tuorein tapa, jolla voisimme hankkia vettä, Little Machinen Mike Dunkly kertoo idean synnystä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhtäkkiä panimolaisten päähän pälkähti idea lähteä ulos etsimään vastasatanutta lunta. Idea ei jäänyt ainoastaan ajatusten tasolle, vaan se laitettiin käytäntöön saman tien. 

Olueeseen käytettävä lumi peräisin kaukaa vuorilta

Tuoreen, koskemattoman lumen löytäminen ei kuitenkaan osoittanut niin helpoksi hommaksi kuin voisi luulla.

– Halusimme käyttää niin tuoretta lunta kuin mahdollista, ja halusimme varmistaa, ettei se sisältänyt teiltä peräisin olevia kemikaaleja, Dukly kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miehet päätyivät hakemaan olueen tarvittavan lumen läheisiltä vuorilta moottorikelkan ja tynnyreiden avulla. Tämän perusteella voidaan todeta, että kyseisissä panimoissa suhtaudutaan olueeseen hartaudella, eivätkä he mene sieltä, mistä aita on matalin.

Jännityksellä jäämme odottamaan, kuinka raikas olut raikkaasta raaka-aineesta oikein syntyy. 

Lähde: Food&Wine

Myös Suomessa osataan! Meillä olutta ei ainakaan vielä valmisteta lumesta, mutta ruisleivästä kylläkin. 

Hävikkileivästä pannaan olutta 6:25

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!