Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ensimmäistä kertaa rapujuhlissa? Näin syöt ravun!

Lehtikuva
Julkaistu 26.07.2014 17:05

MTV LIFESTYLE

Alkaa olla käsillä se aika vuodesta, kun jotkut onnekkaat vastaanottavat kutsuja rapujuhliin. Älä anna paniikin vallata sinua, jos kyseessä on ensimmäinen kertasi rapujuhlissa. Lue helppo ohje rapujen syömiseen!

Rapujen syöminen muiden kokeneiden rapunautiskelijoiden edessä ei ole mukava kokemus, jos ei ole minkäänlaista käryä, miten toimenpide tulisi suorittaa. 

Kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että unohdat haarukan ja veitsen kokonaan. Rapuja syödään sormin, ja ne kuoritaan rapuveitsen ja käsien avulla. Niitä myös ryystetään ja imeskellään asiaankuuluvasti. Rapujuhliin ei kannata mennä nälkäisenä, sillä yhdessä ravussa on alle 10 grammaa syötävää lihaa. Tarkoitus ei ole syödä vatsaa täyteen, vaan pitää hauskaa ja herkutella! 

1. Mistä aloitat

rapuLehtikuva

Helpointa on aloittaa ravun saksista tai pyrstöstä. Väännä sakset irti kuoresta. Taita nivelet irti ja imeskele niistä keitinliemi. Irrota saksen pienempi osa murtamalla se kärjestä ja imaise liha suuhun.

Saksen suuremmassa osassa on maukasta lihaa. Naksauta saksen isomman osan kärki poikki ja imaise mehu suuhun veitsessä olevan reiän kautta. Irrota liha avaamalla saksen kylki rapuveitsen avulla.

2. Herkullisin osa rapua on pyrstössä

Väännä pyrstö irti keskiruumiista. Ota kiinni selkäpanssarista silmien takaa ja väännä panssari irti kokonaisena. Kaavi kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi veitsellä suuhun tai lautaselle talteen.

Pyrstö on ravun herkullisin osa. Pyrstölihan saa ulos kuorta avaamatta vetämällä sen ulos pyrstön tyvestä. Jos pyrstöliha ei lähde irti, pyrstön lihaosan voi irrottaa ottamalla pyrstön molempiin käsiin ja painamalla kuoren irti toisesta sivusta. Apuna voi käyttää rapuveistä. Pidä rapua selkäpuoli alaspäin etteivät mehut valu hukkaan.

Pyrstölihan päällä oleva lihassuikale irrotetaan ja sen alla oleva suoli poistetaan. Tämän jälkeen pyrstöliha on valmis syötäväksi.

Ohjeet on alun perin julkaistu MTV:n Mitä tänään syötäisiin-ohjelman internetsivuilla: Näin syöt rapuja oikein

Lisää aiheesta:

Miksi rapuveitsessä on reikä? Ravintoloitsijan vinkit rapujuhliinEnsimmäistä kertaa rapujuhliin? Näin syöt ravunKauppojen kalatiskeiltä voi paljastua nyt arvokas yllätys: "Jos löydät, olet onnenpekka"Kaupoissa nyt myytävästä kalasta voi paljastua arvokas yllätys: "Jos löydät, olet onnenpekka"Kaupan kalatiskiltä löydät todellisen pikaruoan, jonka hinta ei päätä huimaa: "Saa vieraat varmasti ällistymään"Pian on rapujuhlien aika, mutta tiedätkö, miten kovakuorista otusta kuuluu imeä ja ryystää? Näillä vinkeillä saat ravusta kaiken irti!
RuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä