Oletko menossa sushi-ravintolaan ensimmäistä kertaa, vai kaipaavatko tietosi japanilaisesta ruokakulttuurista päivitystä? Japanilainen keittiö on täynnä sääntöjä ja perinteitä, mutta muutamalla yksinkertaisella neuvolla teet ravintolakokemuksestasi täydellisen.
Japanilaisen ruoan maut ovat mietoja, ja mausteiden on tarkoitus korostaa tuoreiden raaka-aineiden omaa makua. Ruoka on hyvin kevyttä ja vähärasvaista, pääosin kala- ja kasvispainotteista. Japanilaisessa keittiössä raaka-aineita kypsytetään mahdollisimman vähän, jotta maut ja rakenteet säilyvät muuttumattomina.
Etiketti sanelee paljon
Kauneus ja estetiikka kuuluvat olennaisena osana japanilaiseen kattaukseen. Pöytä katetaan kauniisti ja ruokailutapoihin kiinnitetään paljon huomiota.
Puikot ovat kattauksen ainoa ruokailuväline. Keittojakaan ei syödä lusikalla, vaan ne hörpitään suoraan kulhosta. Kattaukseen kuuluu myös kuumia pyyhkeitä käsien pyyhkimistä varten.
Ruokajuomana tarjoillaan usein vihreää teetä, jonka uskotaan tehostavan ruoansulatusta. Alkoholijuomista tarjolla on riisiviinaa, eli sakea, tai olutta.
Ravintoloissa annoksen katsotaan olevan huolella suunniteltu elämys, joten erikoistoiveita tai pyyntöjä ei pidetä hyvien tapojen mukaisina.
Sushi tarkoittaa etikalla maustettua riisiä
Sushi on varmasti tunnetuin japanilainen ruokalaji, ja sushiravintoloita löytyy nykyisin ympäri maailmaa.


