Energiaa, proteiinia ja kuitua – herkullinen aamupala, joka syntyy kymmenessä minuutissa

mysli
Kotitekoisen myslin valmistus on helppoa, sillä et tarvitse tarkkoja mittoja. Shutterstock

Itse tehty mysli sisältää runsaasti kuitua, hyviä rasvahappoja ja antioksidantteja. Ja mikä parasta, sen valmistus on todella helppoa!

Mysli on helppo aamiasvaihtehto, mutta ei aina se kaikkein terveellisin. Kaupan myslit voivat nimittäin sisältää yllättävän paljon rasvaa ja sokeria, joten ravintosisältöihin kannattaa kiinnitttää huomiota. 

Jos tuotteiden ravintosisältöjen tutkiminen ei houkuta, terveellinen ja herkullinen lopputulos syntyy varmimmin itse tekemällä. 

Täynnä hyvää tekeviä ainesosia

Itse tekemällä saat myslistä taatusti terveellistä ja voit maustaa tuotteen mielesi mukaan. Valmistus on helpompaa kuin uskotkaan, sillä tarkkoja mittoja ei tarvita. Voit lisätä ainesosia oman makusi ja ruokakaappisi sisällön mukaan. 

Ahvenanmaalaiskokki Carin Olinin reseptillä kotitekoinen mysli valmistuu kymmenessä minuutissa. Parhaimman lopputuloksen saat Olinin mukaan käyttämällä lähiruokatuotteita. 

Spelttihiutaleet ovat täynnä proteiinia ja B-vitamiinia, kun taas kaura- ja ruishiutaleista saat runsaasti kuitua. Lisäämällä joukkoon siemeniä, varmistat välttämättömien rasvahappojen saannin. Hunaja tuo mysliin luonnollista makeutta, mutta lisää myös vastustuskykyä. 

Carinin kotitekoinen mysli

Spelttihiutaleita
Ruishiutaleita
Kaurahiutaleita
Auringonkukansiemeniä
Pellavansiemeniä 
Hunajaa makusi mukaan
Hiukan vettä ja rypsiöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paahda kaikkia ainesosia uunissa 200 asteessa noin kymmenen minuutin ajan. 

Hyvää ruokahalua, tai "syö ja ole hiljaa", kuten Ahvenanmaalla on tapana sanoa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.