Ei pelkkä huonekalukauppa – jenkkilehti hehkuttaa Ikean ruokia

Näkkileipä
Rukiinen näkkileipä maistuu myös Yhdysvalloissa. Shutterstock

Ikea on tunnettu edullisista kalusteistaan, mutta myös skandinaavisista ruoistaan, jotka ovat tulleet tunnetuksi ympäri maailmaa.

Ikea-sisustustavaratalon kiertäminen kokonaan vie usein paljon aikaa ja nälkä pääsee helposti yllättämään. Tavaratalon yhteydessä oleva ravintola onkin usein tupaten täynnä asiakkaita. Paikan päällä kaikkea ruokaa ei kuitenkaan tarvitse syödä, vaan ruokia voi ostaa myös kotiin.

Skandinaavinen ruoka maittaa myös Amerikassa. Yhdysvaltalaisen The Huffington Post -lehden toimittaja Christine Muhlke ostaa Ikeasta ruokaa perheelleen. Tässä muutamia Muhlken pojan suosikkeja:

Rösti

Suomalaisillekin tuttu röstiperuna maistuu myös amerikkalaisille. Röstiperunoista saa helposti aikaan nopean aterian.

Bröd Tunnbröd -rieskat

Muhlke kertoo valmistavansa rieskoista pieniä leipiä, jotka maistuvat myös perheen pienimmille.

Knäckebröd Dill -tillinäkkileipä

Tillillä maustettuja näkkileipiä Muhlke pakkaa poikansa mukaan päivähoitoon. Hän vertaa näkkileipää kalliisiin suolakekseihin, joita saa juustokaupasta.

Knäckebröd Råg -ruisnäkkileipä

Ruisleipää pidetään usein ainoastaan pohjoismaisena herkkuna, mutta se niittää mainetta myös maailmalla. Näkkileipä on Muhlken suosikki, jota hän ostaa sanojensa mukaan eniten.

Skorpur Kardemumma -kardemummakorput

Monille korput ovat tuttuja mummolan kahvipöydästä. Muhlke hehkuttaa korppujen mausteena olevaa kardemummaa.

Saft Lingon -puolukkamehutiiviste

Puolukkakausi on parhaillaan käynnissä, mutta jos mehua ei halua itse valmistaa, saa sitä myös Ikeasta. Tiivistettä voi laittaa myös kivennäisveteen, jolloin syntyy herkullinen ja virkistävä juoma.

Sylt Hjurtron -lakkahillo

Me suomalaiset olemme tottuneet soilla kasvavaan lakkaan, mutta monille ulkomaalaisille marja voi olla uusi tuttavuus. Muhlke mainitsee myös, että lakka esiintyy suomalaisen kahden euron kolikossa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!