Ei pelkkä huonekalukauppa – jenkkilehti hehkuttaa Ikean ruokia
Ikea on tunnettu edullisista kalusteistaan, mutta myös skandinaavisista ruoistaan, jotka ovat tulleet tunnetuksi ympäri maailmaa.
Ikea-sisustustavaratalon kiertäminen kokonaan vie usein paljon aikaa ja nälkä pääsee helposti yllättämään. Tavaratalon yhteydessä oleva ravintola onkin usein tupaten täynnä asiakkaita. Paikan päällä kaikkea ruokaa ei kuitenkaan tarvitse syödä, vaan ruokia voi ostaa myös kotiin.
Skandinaavinen ruoka maittaa myös Amerikassa. Yhdysvaltalaisen The Huffington Post -lehden toimittaja Christine Muhlke ostaa Ikeasta ruokaa perheelleen. Tässä muutamia Muhlken pojan suosikkeja:
Rösti
Suomalaisillekin tuttu röstiperuna maistuu myös amerikkalaisille. Röstiperunoista saa helposti aikaan nopean aterian.
Bröd Tunnbröd -rieskat
Muhlke kertoo valmistavansa rieskoista pieniä leipiä, jotka maistuvat myös perheen pienimmille.
Knäckebröd Dill -tillinäkkileipä
Tillillä maustettuja näkkileipiä Muhlke pakkaa poikansa mukaan päivähoitoon. Hän vertaa näkkileipää kalliisiin suolakekseihin, joita saa juustokaupasta.
Knäckebröd Råg -ruisnäkkileipä
Ruisleipää pidetään usein ainoastaan pohjoismaisena herkkuna, mutta se niittää mainetta myös maailmalla. Näkkileipä on Muhlken suosikki, jota hän ostaa sanojensa mukaan eniten.
Skorpur Kardemumma -kardemummakorput
Monille korput ovat tuttuja mummolan kahvipöydästä. Muhlke hehkuttaa korppujen mausteena olevaa kardemummaa.
Saft Lingon -puolukkamehutiiviste
Puolukkakausi on parhaillaan käynnissä, mutta jos mehua ei halua itse valmistaa, saa sitä myös Ikeasta. Tiivistettä voi laittaa myös kivennäisveteen, jolloin syntyy herkullinen ja virkistävä juoma.
Sylt Hjurtron -lakkahillo
Me suomalaiset olemme tottuneet soilla kasvavaan lakkaan, mutta monille ulkomaalaisille marja voi olla uusi tuttavuus. Muhlke mainitsee myös, että lakka esiintyy suomalaisen kahden euron kolikossa.
Lähde: Huffingtonpost
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan