Ehkäise flunssa: Nauti tätä superterveellistä juomaa!

smoothie
Banaani ja mango sopivat loistavasti herkulliseen smoothieen. Shutterstock

Pidä talven pöpöt loitolla huolehtimalla vastustuskyvystäsi. Valmista helpolla ohjeella vastustuskykyä parantavaa supersmoothieta!

Smoothie on helppo valmistaa ja se sopii loistavasti vaikka aamu- tai välipalaksi. Tällä helpolla ohjeella valmistat superterveellistä smoothieta, joka auttaa parantamaan vastustuskykyä ja karkottamaan pöpöt. Smoothien aineksilla on lukuisia terveyshyötyjä.

Supersmoothie

puolikas banaani
muutama pala jäistä mangoa
raastettua sitruunan kuorta (muista pestä ensin!)
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus kurkumaa 
1 tl hunajaa 
2 dl kaurajuomaa

Sekoita kaikki tehosekoittimessa ja nauti! 

Banaani ja hunaja ovat molemmat prebioottisia ruoka-aineita, eli ne tarjoavat ravintoa hyville bakteereille suolistossa. Suoliston terveys on ensisijaisen tärkeää vastustuskyvyn kannalta.

Sitruunalla, inkiväärillä ja kurkumalla on kaikilla todettu olevan antibakteerisia ominaisuuksia. Sitruunan suurimmat terveyshyödyt ovat kuoressa, joten myös sitruunan kuoret kannattaa hyödyntää aina kun se on mahdollista! Jäinen mango taas tekee smoothiesta ihanan raikkaan ja makean.

Lähde: Topphälsa

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja