Ehkäise flunssa: Nauti tätä superterveellistä juomaa!

smoothie
Banaani ja mango sopivat loistavasti herkulliseen smoothieen. Shutterstock

Pidä talven pöpöt loitolla huolehtimalla vastustuskyvystäsi. Valmista helpolla ohjeella vastustuskykyä parantavaa supersmoothieta!

Smoothie on helppo valmistaa ja se sopii loistavasti vaikka aamu- tai välipalaksi. Tällä helpolla ohjeella valmistat superterveellistä smoothieta, joka auttaa parantamaan vastustuskykyä ja karkottamaan pöpöt. Smoothien aineksilla on lukuisia terveyshyötyjä.

Supersmoothie

puolikas banaani
muutama pala jäistä mangoa
raastettua sitruunan kuorta (muista pestä ensin!)
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus kurkumaa 
1 tl hunajaa 
2 dl kaurajuomaa

Sekoita kaikki tehosekoittimessa ja nauti! 

Banaani ja hunaja ovat molemmat prebioottisia ruoka-aineita, eli ne tarjoavat ravintoa hyville bakteereille suolistossa. Suoliston terveys on ensisijaisen tärkeää vastustuskyvyn kannalta.

Sitruunalla, inkiväärillä ja kurkumalla on kaikilla todettu olevan antibakteerisia ominaisuuksia. Sitruunan suurimmat terveyshyödyt ovat kuoressa, joten myös sitruunan kuoret kannattaa hyödyntää aina kun se on mahdollista! Jäinen mango taas tekee smoothiesta ihanan raikkaan ja makean.

Lähde: Topphälsa

***

1:15

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja