Mainos

Edesmennyt Lemmy Kilmister nähdään suomalaismainoksessa – "en ole koskaan juonut maitoa"

Edesmennyt rocklegenda Ian ”Lemmy” Kilmister nähdään Valion maitomainoksen tähtenä. Mainos ehdittiin kuvata vain muutamaa viikkoa ennen rocklegendan kuolemaa.

Joulukuun lopussa menehtynyt rocklegenda ja Motörhead-yhtyeen keulakuva Ian ”Lemmy” Kilmister kuvasi Valion kanssa kansainväliseen levitykseen tarkoitetun maitomainoksen Motörheadin Suomen-vierailun yhteydessä 6. joulukuuta. Mainos esitettiin ensimmäisen kerran YouTubessa 8. tammikuuta.

– Olimme pitkään halunneet tehdä uudelleen 90-luvulla hitiksi nousseen En oo koskaan juonut maitoa -maitomainoksen. Alkuperäisen esiintyjän ja Lemmy Kilmisterin yhdennäköisyyden pohjalta syntyi hurja idea kysyä rock-ikonia yhteistyöhön kanssamme. Lemmy ei ollut koskaan ajatellut mainostavansa maitoa ja innostui ideasta yhtä paljon kuin me itse, Valion markkinointipäällikkö Hanna Savolainen kertoo.

"Lemmyn taustatiimi on kannustanut jakamaan tarinoita Lemmystä"

Valiolla ollaan surullisia Lemmyn poismenon johdosta, mutta samalla otettuja siitä, että he saivat tehdä hänen kanssaan yhteistyötä. Mainos julkaistaan postuumisti, sillä Lemmy halusi itse toteuttaa filmin. Mainospätkässä hänet on ikuistettu kameralle omana persoonallisena itsenään.

– Lemmyn taustatiimi on kannustanut jakamaan tarinoita Lemmystä ja antanut myös hyväksyntänsä tehdylle versiolle. Niinpä halusimme suru-uutisesta huolimatta jakaa hetkemme Lemmyn kanssa koko maailmalle – kuitenkin eri näkökulmalla, kuin olimme alun perin ajatelleet, Savolainen jatkaa.

Alkuperäisen En oo koskaan juonut maitoa -mainoksen toteuttivat Maito ja Terveys ry ja Suomen Meijeriyhdistys vuonna 1997. Mainoksessa karkeahkon näköinen mies tulee ulos baarista ja sanoo: ”En oo koskaan juonu maitoa, enkä juo.”

Mainoksen uuden version Valiolle on suunnitellut ja tuottanut mainostoimisto Hasan & Partners.

Katso myös Valion alkuperäinen mainos alta.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja