Drinkkitrendit 2015: Juomat, joita suomalaiset himoitsevat juuri nyt!

drinkki
Shutterstock

Tänä vuonna drinkkitrendit seuraavat tiukasti ruokakulttuurissa tapahtuneita muutoksia.

Millaisia drinkkejä suomalaiset nauttivat kaikkein mieluiten vuonna 2015? Altian Consumer Insight Manager Milla Sorsakivi kertoo Makuja.fi-sivustolle, millaiset drinkkitrendit ovat tänä vuonna valloillaan.

Luonnollisuus ennen kaikkea

Keinotekoiset maut eivät ole drinkkirintamalla enää vuonna 2015 hitti, sillä ruokakulttuurista heijastuva luonnollisuuden ja luonnonmukaisuuden tavoittelu näkyy myös drinkkitrendinä. Näkyvimmin tämä heijastuu siihen, että juomien terveellisyyteen ja ainesten puhtauteen kiinnitetään enemmän huomiota kuin aiemmin.

Luonnollisuus näkyy ja maistuu drinkeissä aitojen hedelmien ja muiden aitojen ainesosien muodossa. Tästä syystä moni valmistaja pyrkiikin luopumaan esimerkiksi keinotekoisista maku- ja väriaineista.

– Varsinkin suomessa perinteiset makuyhdistelmät kiinnostavat, Sorsakivi kertoo.

– Yksinkertaiset maut ovat tosi pop. Ei tarvitse olla enää kaikkia maailman trooppisia hedelmiä, joihin on lisätty twistinä kaikki maailman ihanat mausteet, Sorsakivi hymyilee.

Drinkkikulttuuri vahvistuu

Toinen vahva trendi drinkkirintamalla on drinkkikulttuurin vahvistuminen. Sen myötä tänä päivänä moni tekee kotioloissakin upeita juomia, joita varten hankitaan hienoimpia raaka-aineita ja baarimestarien käsistä tuttuja välineitä. Sorsakivi muistuttaa, että näyttäviä drinkkejä saa aikaan kotioloissa myös ilman sen kummempia investointeja.

– Yksinkertainen juoma, jossa on pari– kolme perusmakua ja nätit koristeet. Siitä saa jokainen kotibaarimestari tosi näyttävän, itsensä näköisen tuotteen, Sorsakivi vinkkaa.

Tuunausta oman maun mukaan

Samalla kun ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia monimutkaisempien drinkkien valmistamisesta kotioloissa, halutaan toivottu lopputulos saavuttaa nopeasti. Tämän myötä erilaisten puolivalmisteiden käyttö noussee tulevaisuudessa myös Suomessa.

– Maailmalla drinkki-puolivalmisteet ovat hurjan suosittuja ja sieltä löytyy vaikka kuinka paljon esimerkiksi valmiita sarjoja, joissa on kaikkien cocktailien eri maut, Sorsakivi toteaa.

Tämän myötä yksi kasvavista drinkkitrendeistä on puolivalmisteiden jalostaminen.

– Kaikennäköinen tuunaus alkaa olemaan ruoka-ja drinkkipuolella yhä hyväksyttävämpää, Sorsakivi tiivistää.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja