Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Dan dan -nuudelit - sichuanilaista katuruokaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 01.12.2015 18:00

Haaveilin pitkään katuruokakirjasta, joka hyppäisi sisälle eri kulttuureihin ja valaisisi niiden vaikutusta ruokalajien syntyyn ja/tai kertoisi omakohtaisia tarinoita aidon kaman maistamisesta. En voinut uskoa silmiäni, kun huomasin, että sellaisen tekee Mikko Takala, eniten kunnioittamani suomalainen ruokakirjoittaja. Street Food -kirja on täyttä rautaa. Vastaus toiveisiini. Kirjoittajalta, joka reissaa työkseen syödäkseen maailman parhaissa ravintoloissa unohtamatta katukojujen kulinarismia, en vähempää olisi odottanutkaan. Kirja täynnä matkakuumeen tartuttavia tarinoita, sivut tupaten täynnä mitä herkullisempia reseptejä katujen varsilta. Kiitos tästä Mikko, kiitos Sami Rekola ja Tommi Anttonen sekä kustantamon porukka! Veikkaan, että kävi selväksi minun pitävän opuksesta. Veikkaan, että joulupukkikin pitäisi.

Yllätyin hiukan itsekin, että päädyin kokkaamaan ensimmäiseksi kirjasta Sichuanin maakunnan perinneruokaa, dan dan -nuudeleita. Liekö johtunut upeista makumuistoista Chengdu- ja Mei Lin -ravintoloissa? Takala kertoo syöneensä dan dan -nuudeleita Tokiossa, Hong Kongissa, San Franciscossa, Pekingissä ja Shanghaissa, mutta silti voiton on vienyt pieni kuppila Lontoon Chinatownin sydämessä. Reseptiä on oiottu, jotta siitä on saatu arkeenkin näppärästi mahtuva herkku. MTV Oy, All rights reserved

Dan dan -nuudelit

3-4 hlölle

300 g udon-nuudeleita (löytyy etnisistä kaupoista sekä hyvin varustelluista marketeista)

400 g possunjauhelihaa

3 rkl kasviöljyä

3 rkl kuorittua ja hienonnettua inkivääriä

2,5 dl kanalientä

2 rkl chiliöljyä (maustoin öljyä 30 min chiliviipaleilla)

2 rkl punaviinietikkaa

2 rkl soijakastiketta

5 rkl tahinia

1 tl sichuaninpipuria

ripaus sokeria

2 rkl paahdettuja maapähkinöitä murskattuna

2 rkl ohueksi viipaloitua kevätsipulia

suolaa

mustapippuria

(chiliä ohuina renkaina)

Keitä nuudelit isossa kattilassa al denteksi. Valuta ja jäähdytä jääkylmässä vedessä. Valuta hyvin ja jaa nuudelit kulhoihin.

Lisää öljyä pannulle ja lisää jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kypsäksi. Lisää inkivääri ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kanaliemi, chiliöljy, punaviinietikka, soija, tahini, sichuaninpippuri ja sokeri. Jatka paistamista, kunnes kastike tiivistyy, 7-10 minuuttia.

Annostele kuuma kastike nuudelien päälle kulhoihin. Koristele maapähkinämurskalla ja kevätsipulilla ja halutessasi ohuilla chilisiivuilla.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Vegaaniset Dan Dan -nuudelit ja Beanit-härkäpapusuikaleetLihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleitaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTAKana Tikka Masala - nopea versioKana vindaloo - poppaa intialaista
jauhelihakaturuokakiinalainennuudelitnuudeliwokkireseptistreet food
wok
wokki

Tuoreimmat aiheesta

jauheliha
  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 15.04.201909:43
    karitsa

    Pastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 10.03.201919:35
    pastaresepti

    Se AITO Pasta Bolognese. Eikun Tagliatelle al Ragù alla Bolognese.

  • 26.12.201812:33
    cannelloni

    Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella