Haaveilin pitkään katuruokakirjasta, joka hyppäisi sisälle eri kulttuureihin ja valaisisi niiden vaikutusta ruokalajien syntyyn ja/tai kertoisi omakohtaisia tarinoita aidon kaman maistamisesta. En voinut uskoa silmiäni, kun huomasin, että sellaisen tekee Mikko Takala, eniten kunnioittamani suomalainen ruokakirjoittaja. Street Food -kirja on täyttä rautaa. Vastaus toiveisiini. Kirjoittajalta, joka reissaa työkseen syödäkseen maailman parhaissa ravintoloissa unohtamatta katukojujen kulinarismia, en vähempää olisi odottanutkaan. Kirja täynnä matkakuumeen tartuttavia tarinoita, sivut tupaten täynnä mitä herkullisempia reseptejä katujen varsilta. Kiitos tästä Mikko, kiitos Sami Rekola ja Tommi Anttonen sekä kustantamon porukka! Veikkaan, että kävi selväksi minun pitävän opuksesta. Veikkaan, että joulupukkikin pitäisi.
Yllätyin hiukan itsekin, että päädyin kokkaamaan ensimmäiseksi kirjasta Sichuanin maakunnan perinneruokaa, dan dan -nuudeleita. Liekö johtunut upeista makumuistoista Chengdu- ja Mei Lin -ravintoloissa? Takala kertoo syöneensä dan dan -nuudeleita Tokiossa, Hong Kongissa, San Franciscossa, Pekingissä ja Shanghaissa, mutta silti voiton on vienyt pieni kuppila Lontoon Chinatownin sydämessä. Reseptiä on oiottu, jotta siitä on saatu arkeenkin näppärästi mahtuva herkku.