Chilistä paljastui uusi yllättävä terveyshyöty

Tuore tutkimus selvitti chilipaprikoiden terveyshyötyjä. Shutterstock

Chilipaprikoiden ystävien onneksi tuore tutkimus osoittaa, että chiliä kannattaa lisätä ruokiin myös terveyssyistä: Chilipaprikoiden nauttiminen voi alentaa riskiä sairastua tiettyihin syöpätyyppeihin.

Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on selvinnyt, että chilipaprikoiden sisältämä aktiivinen kemiallinen yhdiste, kapsaisiini, käynnistää kehon reseptorisoluissa prosessin, joka laskee riskiä sairastua suolistosyöpään. Chilien syöminen on tuoreen tutkimuksen valossa hyödyllistä etenkin silloin kun syöpäriski on kohonnut.

Tutkimuksessa erityisen alttiita suolistosyövän puhkeamiselle olleille hiirille syötettiin kapsaisiinia. Kuurin jälkeen selvisi, että hiirten riski sairastua suolistosyöpään oli laskenut. Kapsaisiinikuuri myös nosti hiirten eliniänodotetta peräti 30 prosenttia.

– Tutkimustieto osoittaa, että etenkin he, joilla riski sairastua suolistosyöpään on erityisen korkea, voivat hyötyä tästä, tohtori Eyal Raz toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja