Chilipaprikoiden ystävien onneksi tuore tutkimus osoittaa, että chiliä kannattaa lisätä ruokiin myös terveyssyistä: Chilipaprikoiden nauttiminen voi alentaa riskiä sairastua tiettyihin syöpätyyppeihin.
Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on selvinnyt, että chilipaprikoiden sisältämä aktiivinen kemiallinen yhdiste, kapsaisiini, käynnistää kehon reseptorisoluissa prosessin, joka laskee riskiä sairastua suolistosyöpään. Chilien syöminen on tuoreen tutkimuksen valossa hyödyllistä etenkin silloin kun syöpäriski on kohonnut.
Tutkimuksessa erityisen alttiita suolistosyövän puhkeamiselle olleille hiirille syötettiin kapsaisiinia. Kuurin jälkeen selvisi, että hiirten riski sairastua suolistosyöpään oli laskenut. Kapsaisiinikuuri myös nosti hiirten eliniänodotetta peräti 30 prosenttia.
– Tutkimustieto osoittaa, että etenkin he, joilla riski sairastua suolistosyöpään on erityisen korkea, voivat hyötyä tästä, tohtori Eyal Raz toteaa.
Lähde: Sciencedaily.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.