Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chilinen possu-papupata

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 26.04.2012 21:48

Olen höpöttänyt kotona iät ajat papujen suosimisesta, mutta se on jäänyt pitkälti puheeksi. Tänä viikonloppuna aion ryhdistäytyä ja käyttää kaappiin kertyneitä papupurkkeja eri tyyppisiin ruokiin. Mustasilmäpapuja oli kertynyt eniten, joten aloitin niistä tekemällä hivenen chili con carnen tapaista pataa. Maku on loistava, mikäli käytät jotain edullista ruhonosaa possusta kuten potkaa. Itse en ehtinyt kunnon lihatiskille, joten tyydyin tällä kertaa palvikinkkuun. Yllättävän hyvää tuli niinkin, pitkälti savuisen maun ansiosta. Helppo, edullinen ja hyvin maukas ruoka! Muista laittaa pavut likoamaan edellisenä päivänä!

Markettichilit

Markettien chilivalikoima on Suomessa yleensä surkea. Punaisten "peruschilien" tulisuudesta ei osaa koskaan sanoa mitään. K-kaupoissa löytyy usein äärivaihtoehdot: punainen, todella mieto chili sekä habanero. Toinen on chiliruokaan liian mieto ja toinen liian tulinen. Itse löysin tällä kertaa tuoretta jalapeñoa sekä mainittua, mietoa punaista chiliä. Tulisuudesta tuli juuri sopiva. Mikäli pelkäät liikaa tulisuutta, kannattaa jättää sivuun hiukan chiliä varoiksi ja lisätä ne puolivälissä mukaan, mikäli makuhermot sitä kestävät tai vaativat. Ja jos tuli tehtyä liian tulista, voit pyöristää makua sokerilla tai hunajalla.

Meksikolainen chilinen possu-papupata 6-8 hlölle 

3 rkl oliiviöljyä

1 sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 laakerinlehti

1 possunpotka (itse laitoin palvikinkkua palasina)

500 g mustasilmäpapuja, yön yli liotettuna ja valutettuna (muutkin pavut käy)

2 rkl jauhettua juustokuminaa

2-3 tuoretta jalapeñoa, siemenet poistettuna ja hienonnettuna

2-3 miedompaa chiliä, siemenet poistettuna ja hienonnettuna

1 tlk tomaattimurskaa

1 puska tuoretta korianteria

0,5 limen puristettu mehu

suolaa

pippuria

vettä

(limenlohkoja koristeeksi)

Kuumenna isossa kattilassa oliiviöljy. Lisää sipuli, laakerinlehti ja potka. Paista n. 5 min välillä pyöritellen. Lisää valkosipuli ja paista minuutin verran. Lisää pavut, chilit, tomaattimurska, juustokumina ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada mukaan vettä sen verran, että pinta nousee pari senttiä papuja korkeammalle. Kiehauta, laita kansi päälle ja anna hautua tunnin verran tai kunnes pavut ja liha on kypsää. Pyöräytä välillä ja maista, onko tulisuus sopivaa. Lisää nestettä, mikäli tarpeen. Irrota lihasta luu. Purista mukaan limen mehu. Mausta mieleiseksesi ja tarjoile. Voit laittaa limenlohkoja koristeeksi lautaselle.  Näin helppoa!

Lisää aiheesta:

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin keraNuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinSichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljylläLihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pastaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäBBQ-kastike chipotle-chilillä ja maapähkinävoilla
chilimeksikolainenpataporsasresepti

Tuoreimmat aiheesta

chili
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä