Olen höpöttänyt kotona iät ajat papujen suosimisesta, mutta se on jäänyt pitkälti puheeksi. Tänä viikonloppuna aion ryhdistäytyä ja käyttää kaappiin kertyneitä papupurkkeja eri tyyppisiin ruokiin. Mustasilmäpapuja oli kertynyt eniten, joten aloitin niistä tekemällä hivenen chili con carnen tapaista pataa. Maku on loistava, mikäli käytät jotain edullista ruhonosaa possusta kuten potkaa. Itse en ehtinyt kunnon lihatiskille, joten tyydyin tällä kertaa palvikinkkuun. Yllättävän hyvää tuli niinkin, pitkälti savuisen maun ansiosta. Helppo, edullinen ja hyvin maukas ruoka! Muista laittaa pavut likoamaan edellisenä päivänä!
Markettichilit
Markettien chilivalikoima on Suomessa yleensä surkea. Punaisten "peruschilien" tulisuudesta ei osaa koskaan sanoa mitään. K-kaupoissa löytyy usein äärivaihtoehdot: punainen, todella mieto chili sekä habanero. Toinen on chiliruokaan liian mieto ja toinen liian tulinen. Itse löysin tällä kertaa tuoretta jalapeñoa sekä mainittua, mietoa punaista chiliä. Tulisuudesta tuli juuri sopiva. Mikäli pelkäät liikaa tulisuutta, kannattaa jättää sivuun hiukan chiliä varoiksi ja lisätä ne puolivälissä mukaan, mikäli makuhermot sitä kestävät tai vaativat. Ja jos tuli tehtyä liian tulista, voit pyöristää makua sokerilla tai hunajalla.
Meksikolainen chilinen possu-papupata 6-8 hlölle
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 laakerinlehti
