Cavan, proseccon ja samppanjan erityispiirteet – kuohujuomissa on eroja

samppanjaa,-kuohuviini,-juhlat
Shutterstock

Asiantuntijat tietävät maailman kuuluisimpien kuohuviinien, samppanjan, proseccon ja cavan merkittävimmät erot, mutta tiesitkö sinä?

Samppanja, prosecco ja cava ovat maailman kuuluisimpia kuohujuomia, joista kutakin myydään vuosittain satoja miljoonia litroja ympäri maailmaa. Makuja.fi kokosi yhteen Winepair-sivuston infograafista kuuluisien kuohujuomien kiinnostavimmat eroavaisuudet.

Alkuperämaa

Samppanja: Ranska
Prosecco: Italia
Cava: Espanja

Maakunta

Samppanja: Champagne
Prosecco: Veneto
Cava: Catalonia (95 prosenttia cavasta)

Rypäleet

Samppanja: Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay
Prosecco: Glera
Cava: Yleisimmin Macabeu, Parellada ja Xarello (Joskus myös Chardonnay, Pinot Noir ja Subirat Parent)

Hintaluokka (tavallisimmin)

Samppanja: Korkein
Prosecco: Halvin
Cava: Keskihintainen

Vuosittainen tuotantomäärä

Samppanja: 304 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Prosecco: 307 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Cava: 242 miljoonaa pulloa (vuonna 2014)

Lähde: Winepair.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja