Cavan, proseccon ja samppanjan erityispiirteet – kuohujuomissa on eroja
Asiantuntijat tietävät maailman kuuluisimpien kuohuviinien, samppanjan, proseccon ja cavan merkittävimmät erot, mutta tiesitkö sinä?
Samppanja, prosecco ja cava ovat maailman kuuluisimpia kuohujuomia, joista kutakin myydään vuosittain satoja miljoonia litroja ympäri maailmaa. Makuja.fi kokosi yhteen Winepair-sivuston infograafista kuuluisien kuohujuomien kiinnostavimmat eroavaisuudet.
Alkuperämaa
Samppanja: Ranska
Prosecco: Italia
Cava: Espanja
Maakunta
Samppanja: Champagne
Prosecco: Veneto
Cava: Catalonia (95 prosenttia cavasta)
Rypäleet
Samppanja: Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay
Prosecco: Glera
Cava: Yleisimmin Macabeu, Parellada ja Xarello (Joskus myös Chardonnay, Pinot Noir ja Subirat Parent)
Hintaluokka (tavallisimmin)
Samppanja: Korkein
Prosecco: Halvin
Cava: Keskihintainen
Vuosittainen tuotantomäärä
Samppanja: 304 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Prosecco: 307 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Cava: 242 miljoonaa pulloa (vuonna 2014)
Lähde: Winepair.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan