Mainos

Burgerimies Akseli Herlevin tempaus sai sadat naiset jonottamaan – "lähti ihan käsistä"

Hampurilaisravintolaketjun naistenpäivän tempaus onnistui yli odotusten. Innokkaat naiset jonottivat jopa kaksi tuntia ilmaisia hampurilaisia.

Yllä olevalla videolla Akseli Herlevi listaa hampurilaisen kolme tärkeintä elementtiä.

Burgerimies-ohjelmastakin tutun Akseli Herlevin luotsaamiin Naughty BRGR-ravintoloihin jonotettiin eilen naistenpäivänä melkein kuin ilmaisia ämpäreitä olisi ollut jaossa. Hampurilaisravintolaketjun naistenpäivän tempaus onnistuikin yli odotusten.

Naisille tarjottiin juhlapäivän kunniaksi ilmaiset hampurilaiset niin Helsingin, Turun kuin Tampereenkin ravintoloissa. 

– Jonot olivat pitkät, satojen metrien mittaiset. Enemmänkin porukkaa olisi tullut, mutta pakko oli vetää raja johonkin, Herlevi kertoo Makuja.fi-sivustolle.

"Poikkeuksellisen hyvä fiilis"

Yhteensä kolmessa ravintolassa kävi Herlevin mukaan lähemmäs tuhat naista. Pieni pakkanenkaan ei haitannut tuhmia purilaisia jonottavia naisia. Itse mies viihdytti asiakkaita Helsingin ravintolassa.

– Jonoissa oli poikkeuksellisen hyvä fiilis, vaikka pieni puhuri kävi Helsingissä. Oli hauska huomata, että kun kävin tarjoilemassa jonottaville konvehteja, niin osa heistä oli tutustunut toisiinsa. Kaikki olivat hyvällä fiiliksellä, vaikka pahimmillaan naiset jonottivat kaksikin tuntia. Jännitti kyllä, miten tulee käymään, kun porukkaa tuli niin paljon.

naughty brgr, naistenpäivätempaus, tku

Innokkaat turkulaiset malttoivat jonottaa tuhmia burgereita.

"Pitää antaa takaisinkin"

Vaikka päivä oli luonnollisesti taloudellisesti tappiollinen, Herlevi kertoo yrityksen halunneen antaa jotain takaisin yhteisöllekin.

– Olemme yrityksenä osa yhteisöä, pitää antaa takaisinkin. Se oli tahtojuttu ja arvoasia. 

Tempaus sai alkunsa, kun Herlevi pohti henkilökuntansa kanssa, mitä kivaa naisille voisi oman juhlapäivän kunniaksi keksiä. Edellisenä vuonna arvottiin mestarikokki itse kokkaamaan onnekkaalle naiselle, mutta miehen tulevan kesän kiireiden vuoksi päädyttiin lopulta tarjoilemaan naisille hampurilaisia ravintoloissa. 

naughty brgr, naistenpäivätempaus, hki

Helsingissä jonotettiin hyvissä tunnelmissa kylmästä tuulesta huolimatta.

Sana lähti leviämään nopeasti. Tähän päivään mennessä päivitys on Herlevin mukaan tavoittanut jo melkein puoli miljoonaa ihmistä.

Facebook-päivitys lähti leviämään yllättävänkin vikkelästi, ja paikalle oli tulossa tuhansia naisia.

Valtavan kiinnostuksen ongelma piili siinä, että alkuperäinen lupaus naisille ilmaisesta ruoasta oli suht lavea, eikä ateriaa oltu määritelty sen tarkemmin – saati sitä, monelleko burgereita riittäisi. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kaikki tapahtuu somessa niin nopeasti, minuuteissa tulee satoja tykkäyksiä. Olin vähän pelko persiissä siitä, mitä tulee tapahtumaan. Oli pakko tarkentaa, mitä saa ja missä, ja kuinka monelle hampurilaisia riittää, ettei paikalle tule ihan ylenmäärin ihmisiä. Tuhansille ihmisille ei yksi ravintola näin lyhyessä ajassa pystyisi hampurilaisia tarjoamaan.

Loppujen lopuksi kaikki sujui ongelmitta.

– Lähti ihan käsistä, mutta saatiin tehtyä täydellinen lopputulos. Mieletöntä duunia henkilökunnalta. Sata asiakasta tunnissa, ja kaikki ruoat tilauksesta. Meillä on järkyttävän hyvä henkiökunta, Herlevi hehkuttaa.

Katso tunnelmia Helsingin jonosta:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Myös Naughtyn BRGRin sähköposti oli Herlevin mukaan täynnä positiivista palautetta tempauksen jälkeen.

"Jos minun pitäisi puoleni valita, niin seisoisin naisten puolella"

Aivan kaikki eivät tempauksesta kuitenkaan innostuneet. Miesten tasa-arvo ry kehotti Twitterissä boikotoimaan hampurilaisravintolaa miehiä syrjivän kampanjan vuoksi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Herlevi itse ottaa kritiikin huumorilla.

– En tiedä, kannattaako minun tästä nyt alkaa mieltäni pahoittamaan. Jos minun pitäisi puoleni valita, niin seisoisin kuitenkin naisten puolella, mies sanoo pilke silmäkulmassa.

Burgerimies keskiviikkoisin Subilla klo 21.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja