Eero Vottonen edustaa Suomea seuraavissa kokkien MM-kisoissa

Eero Vottonen, Ravintola Olo
Elo-säätiö

Aiemmin Bocuse d'Or -kisavalmentajana toiminut, helsinkiläisravintola Olon Eero Vottonen edustaa Suomea seuraavissa kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa.

Kolmastoista Suomen Bocuse d’Or-edustaja valittiin lauantaina 28.3. tiukassa karsinnassa Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Suomen edustajaksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin valittiin Eero Vottonen helsinkiläisestä ravintola Olosta.

Bocuse d’Or -karsinta käytiin Kevätmessuilla kahden kovan välillä. Vastakkain olivat tuore Vuoden Kokki 2015 Ismo Sipeläinen ja Eero Vottonen, joka toimi edellisellä kaudella Matti Jämsénin valmentajana.

Vottosella viimeistellympi kilpailusuoritus

Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 35 minuutissa alusta saakka 12 kala- ja 12 liha-annosta etukäteen määritellyistä raaka-aineista. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen kirjolohi ja osteri, liha-annoksessa naudan sisäfilee, häntä tai rinta. Kilpailu oli tiukka, kun kaksi taitavaa kokkia kohtasivat toisensa.

Mikä Bocuse d'Or?

Bocuse d'Or on kokkien maailmanmestaruuskilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 12 kertaa. Suomen tähän mennessä paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuodelta 2015.

– Maku oli molemmilla kilpailijoilla tasaisen varma, etenkin kala-annoksessa. Eero erottautui voittajaksi viimeistellymmällä kilpailusuorituksella ja hiukan vahvemmalla tekniikalla. Eeron pitkä ura näkyi varmana suorituksena, kertaa kilpailun päätuomari Filip Langhof.

– Olen hyvin tyytyväinen suoritukseeni. Opin tästä kilpailusuorituksesta sen, että voin helposti nostaa vaikeustasoa muutaman askeleen. Nyt minulla jäi melkein tunti kisa-aikaa jäljelle. Parasta on, että pääsen valmentajan tarkkailevasta roolista nyt itse keittiöön tekemään, jo se itsessään on hyvin palkitsevaa, tuore voittaja Vottonen kertoo.

Ensimmäinen koitos keväällä 2016

Vottosen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Budapestissa toukokuussa 2016. Euroopan osakilpailusta 12 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2017.

Vottosen Bocuse d’Or-edustajan työ alkaa joukkueen kokoamisella. Vottosen tueksi tarvitaan muun muassa assistentti ja valmentaja.

– Tiimi kasataan piakkoin. Nimiä on jo mielessä, seuraavaksi pohditaan sopiva kokonaisuus, Vottonen kertoo.

Vottosen vahvassa työskentelyssä näkyy edellisen kauden valmentamisen tuoma kisavarmuus, jonka avulla kauteen lähdetään hyvistä asemista.

– Meillä on jälleen kandidaatti jolla on kaikki mahdollisuudet voittoon. Seuraavaksi hänen on aika löytää oma ääni, laittaa persoona peliin ja miettiä, miten tuo oman ruokafilosofiansa näkyviin, Bocuse d’Or Finlandin presidentti Pekka Terävä sanoo.

Lähde: ELO-Säätiö

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja