Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Eero Vottonen edustaa Suomea seuraavissa kokkien MM-kisoissa

Elo-säätiö
Julkaistu 28.03.2015 18:42(Päivitetty 28.03.2015 18:48)
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Aiemmin Bocuse d'Or -kisavalmentajana toiminut, helsinkiläisravintola Olon Eero Vottonen edustaa Suomea seuraavissa kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa.

Kolmastoista Suomen Bocuse d’Or-edustaja valittiin lauantaina 28.3. tiukassa karsinnassa Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Suomen edustajaksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin valittiin Eero Vottonen helsinkiläisestä ravintola Olosta.

Bocuse d’Or -karsinta käytiin Kevätmessuilla kahden kovan välillä. Vastakkain olivat tuore Vuoden Kokki 2015 Ismo Sipeläinen ja Eero Vottonen, joka toimi edellisellä kaudella Matti Jämsénin valmentajana.

Vottosella viimeistellympi kilpailusuoritus

Eero Vottosen karsintakilpailun liha-annos
Tältä näytti Eero Vottosen liha-annos Bocuse d'Or-karsinnoissa.Elo-säätiö

Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 35 minuutissa alusta saakka 12 kala- ja 12 liha-annosta etukäteen määritellyistä raaka-aineista. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen kirjolohi ja osteri, liha-annoksessa naudan sisäfilee, häntä tai rinta. Kilpailu oli tiukka, kun kaksi taitavaa kokkia kohtasivat toisensa.

Mikä Bocuse d'Or?

Bocuse d'Or on kokkien maailmanmestaruuskilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 12 kertaa. Suomen tähän mennessä paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuodelta 2015.

– Maku oli molemmilla kilpailijoilla tasaisen varma, etenkin kala-annoksessa. Eero erottautui voittajaksi viimeistellymmällä kilpailusuorituksella ja hiukan vahvemmalla tekniikalla. Eeron pitkä ura näkyi varmana suorituksena, kertaa kilpailun päätuomari Filip Langhof.

Eero Vottosen karsinta-annosEero Vottosen karsintakilpailun kala-annos.Elo-Säätiö

– Olen hyvin tyytyväinen suoritukseeni. Opin tästä kilpailusuorituksesta sen, että voin helposti nostaa vaikeustasoa muutaman askeleen. Nyt minulla jäi melkein tunti kisa-aikaa jäljelle. Parasta on, että pääsen valmentajan tarkkailevasta roolista nyt itse keittiöön tekemään, jo se itsessään on hyvin palkitsevaa, tuore voittaja Vottonen kertoo.

Ensimmäinen koitos keväällä 2016

Vottosen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Budapestissa toukokuussa 2016. Euroopan osakilpailusta 12 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2017.

Vottosen Bocuse d’Or-edustajan työ alkaa joukkueen kokoamisella. Vottosen tueksi tarvitaan muun muassa assistentti ja valmentaja.

– Tiimi kasataan piakkoin. Nimiä on jo mielessä, seuraavaksi pohditaan sopiva kokonaisuus, Vottonen kertoo.

Vottosen vahvassa työskentelyssä näkyy edellisen kauden valmentamisen tuoma kisavarmuus, jonka avulla kauteen lähdetään hyvistä asemista.

– Meillä on jälleen kandidaatti jolla on kaikki mahdollisuudet voittoon. Seuraavaksi hänen on aika löytää oma ääni, laittaa persoona peliin ja miettiä, miten tuo oman ruokafilosofiansa näkyviin, Bocuse d’Or Finlandin presidentti Pekka Terävä sanoo.

Lähde: ELO-Säätiö

Lisää aiheesta:

Suomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Mitä kokkaa Suomi? Arvostetuissa kokkikilpailuissa tehdään yllättäen take away -ruokaa: Yksi pakollinen raaka-aine"Ihmiset saattavat ajatella, että kunhan ruoka näyttää ja maistuu hyvältä" – mitä valmistautuminen maailman arvostetuimpiin kokkikisoihin oikeasti vaatii? Mikko Kaukonen edustaa Suomea maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussaSuomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin on valittu: "Kokenut kilpailija"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • Eilen07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • Eilen06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri