Bánh mì lihapullilla ja hoisin-majoneesilla - vietnamilaista katuruokaa
MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.06.2015 08:43
Bánh mì on erikoinen ruoka vietnamilaisessa keittiössä. Leipä ei ole sielläpäin maailmaa yleinen ilmestys, joten katuruokaklassikoksi noussut täytetty patonki herättää hämmennystä. Syyt ja kiitokset voi osoittaa tietenkin ranskalaisille, jotka siirtomaa-aikana miksasivat patonkinsa väliin paikallisia raaka-aineita. Leipä-proteiini-kastike -kolminaisuus toimi tässäkin kolkassa täydellisesti ja street food -suosikki oli syntynyt.
MTV Oy, All rights reserved
Yhdistelin ja sävelsin erilaisia täytteitä ja sain lopulta aikaiseksi pirun hyvän ruoan. Hätä iski, kun aloin epätoivoisesti miettiä, mitä kaikkea possupulliin ja soosiin tungin. Lopulta uskoin reseptin syntyneen paperillekin. Tätä täytyy tehdä pian uusiksi!
yrttejä viimeistelyyn esim. korianteria, vesikrassia, thaibasilikaa
kasviöljyä paistamiseen
Sekoita kulhossa lihapulla-ainekset keskenään taikinaksi. Laita kelmu päälle ja jääkaappiin vähintään tunniksi tekeytymään.
Tee sillä välin majoneesi ja sekoita siihen hoisin-kastike ja limemehu. Tee myös höystesalaatti sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää kalakastiketta maun mukaan.
Pyöräytä lihapullataikinasta koepallo ja paista se. Maista ja mausta taikina, mikäli tarpeen. Pyöräytä taikinasta pieniä lihapullia. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista lihapullat kypsiksi.
Pätki patonki sopiviksi annospaloiksi. Halkaise osat melkein puoliksi. Voitele sisäpuolen ylä- ja alaosa hoisin-majoneesilla. Täytä patonki lihapullilla. Laita päälle höystesalaattia. Ripottele päälle yrttejä. Iske kiinni.