Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bánh mì lihapullilla ja hoisin-majoneesilla - vietnamilaista katuruokaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.06.2015 08:43

Bánh mì on erikoinen ruoka vietnamilaisessa keittiössä. Leipä ei ole sielläpäin maailmaa yleinen ilmestys, joten katuruokaklassikoksi noussut täytetty patonki herättää hämmennystä. Syyt ja kiitokset voi osoittaa tietenkin ranskalaisille, jotka siirtomaa-aikana miksasivat patonkinsa väliin paikallisia raaka-aineita. Leipä-proteiini-kastike -kolminaisuus toimi tässäkin kolkassa täydellisesti ja street food -suosikki oli syntynyt.

MTV Oy, All rights reserved

Yhdistelin ja sävelsin erilaisia täytteitä ja sain lopulta aikaiseksi pirun hyvän ruoan. Hätä iski, kun aloin epätoivoisesti miettiä, mitä kaikkea possupulliin ja soosiin tungin. Lopulta uskoin reseptin syntyneen paperillekin. Tätä täytyy tehdä pian uusiksi!

PS. Tsekkaa myös muut katuruokareseptit!

PPS. Sivumaku on Facebookin aktiivisin ja kiistellyin kotimainen ruokamedia. Hyppää kyytiin!

Bánh mì lihapullilla ja hoisin-majoneesilla

neljälle

Lihapullat:

400 g porsaan jauhelihaa

1 kananmuna

4 kevätsipulin valkoinen osa, hienonnettuna (vihreän osan käyttö alempana)

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1/2 dl hienonnettua korianteria

1/2 dl hienonnettua minttua

1/2 dl hienonnettua basilikaa

1/2 dl korppujauhoja

1 tl seesamiöljyä

1 rkl tulista kastiketta (esim. Srirachaa)

suolaa

pippuria

Majoneesi:

1 dl majoneesia (majoneesiresepti)

1 dl hoisin-kastiketta (kaupasta)

1 rkl limemehua

Höysteet:

4 kevätsipulin vihreä osa, ohuina renkaina

1 porkkana, raastettuna

ituja

kalakastiketta

Lisäksi:

patonkia tms. ilmavaa sämpylää

yrttejä viimeistelyyn esim. korianteria, vesikrassia, thaibasilikaa

kasviöljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa lihapulla-ainekset keskenään taikinaksi. Laita kelmu päälle ja jääkaappiin vähintään tunniksi tekeytymään.

Tee sillä välin majoneesi ja sekoita siihen hoisin-kastike ja limemehu. Tee myös höystesalaatti sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää kalakastiketta maun mukaan.

Pyöräytä lihapullataikinasta koepallo ja paista se. Maista ja mausta taikina, mikäli tarpeen. Pyöräytä taikinasta pieniä lihapullia. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista lihapullat kypsiksi.

Pätki patonki sopiviksi annospaloiksi. Halkaise osat melkein puoliksi. Voitele sisäpuolen ylä- ja alaosa hoisin-majoneesilla. Täytä patonki lihapullilla. Laita päälle höystesalaattia. Ripottele päälle yrttejä. Iske kiinni.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaSabich - israelilainen katuruokaleipä munakoisolla ja kananmunallaLihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittainBBQ-kastike chipotle-chilillä ja maapähkinävoillaLihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapasta
banh miitämainenkaakkois-aasiakaturuokaKauko-Itälihapullalihapullatmajoneesipatonkireseptistreet foodvietnamilainenvietnamilainen keittiö