Mainos
Mainos

Baarimestari lyttää suomalaisten juomavalinnan: "Jos perse ei kestä, niin silloin kannattaisi juoda viinaa vaikka tuoremehulla"

Baarimestarina legendaarisessa Vantaan Calypsossa työskennellyt Antto Terras paljastaa uutuuskirjassaan, millaiset asiakkaat ovat baariammattilaisten mielestä niitä "hankalimpia". 

Vantaan Tikkurilassa yli neljäkymmentä vuotta asiakkaita palvellut monitoimiravintola Calypso haettiin konkurssiin vuonna 2009. Nyt ravintolan baarimestarina työskennellyt Antto Terras paljastaa parhaat palat baarin värikkäästä historiasta. Uutuuskirjassaan Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017) Terras sukeltaa Calypson "kulahtaneisiin kulisseihin" ja kertoo totuuksia baarialalta.

"Baariin on turha tulla laihduttamaan"

Antto Terras kertoo kirjassaan muun muassa "kaikkien kyyppareiden vihaamasta hotshotista". Terraksen mukaan juoma meni pois muodista jo 15 vuotta sitten, mutta silti myyntiä hankaloittavaa shottia tilataan edelleen innokkaasti.

Terraksen mukaan monelle baarille hankaluuksia tuottavat myös monimutkaiset "oikeaoppiset drinkkituotteet". 

– Hyvin pyörivä rysämyynti saattaa halvaantua jonkun elämysmatkailijan supertilaukseen. Alahyllyltä pitää kaivaa blenderi, sen lasiosassa säilytetyille markan kolikoille joutuu keksimään uuden kodin, siivilästä on huuhdottava pölyt ja netistä katsottava teko-ohje. Yhden klassisen Bellinin loihtimiseen saattaa mennä puolikin tuntia, ja siinä ajassa myy kaljaa ja karpalokossua tonnilla. Mekin valehtelimme tilaajalle aivan rehellisesti, että suristin on rikki ja persikat lopussa, ota nelostuoppi, Terras paljastaa.

Entisen baarimestarin mukaan hankalina asiakkaina pidetään baareissa myös kaikkia niitä herkkävatsaisia, jotka haluavat maitojuomansa "hyla-litkuun".

– Hyla ei ole maitoa, se on valkoista vettä, jonka paikka ei ole ravintolavalikoimassa. Jos perse ei kestä, niin silloin kannattaisi juoda viinaa vaikka tuoremehulla. Valkovenäläisten ja villevallattomien maku pääsee oikeuksiinsa ainoastaan kulutusmaitoon tehtynä. Baariin on turha tulla laihduttamaan tai vaalimaan terveyttään. Baarielämän kuuluu olla paheellista ja aiheuttaa vatsanväänteitä, Terras näpäyttää. 

Antto Terras elättää nykyään itsensä stand up- ja roastaus-keikoilla sekä kirjoittamalla kirjoja ja näytelmiä.  Aiemmin Terras toimi myös myymäläetsivänä Stockmannin tavaratalossa Helsingissä. Noista vuosista hän kirjoitti suuren suosion saavuttaneen Stockmann Yard. Myymäläetsivän muistelmat -teoksen.

Lähde: Antto Terras: Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja