Baarimestarina legendaarisessa Vantaan Calypsossa työskennellyt Antto Terras paljastaa uutuuskirjassaan, millaiset asiakkaat ovat baariammattilaisten mielestä niitä "hankalimpia".
Vantaan Tikkurilassa yli neljäkymmentä vuotta asiakkaita palvellut monitoimiravintola Calypso haettiin konkurssiin vuonna 2009. Nyt ravintolan baarimestarina työskennellyt Antto Terras paljastaa parhaat palat baarin värikkäästä historiasta. Uutuuskirjassaan Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017) Terras sukeltaa Calypson "kulahtaneisiin kulisseihin" ja kertoo totuuksia baarialalta.
"Baariin on turha tulla laihduttamaan"
Antto Terras kertoo kirjassaan muun muassa "kaikkien kyyppareiden vihaamasta hotshotista". Terraksen mukaan juoma meni pois muodista jo 15 vuotta sitten, mutta silti myyntiä hankaloittavaa shottia tilataan edelleen innokkaasti.
Terraksen mukaan monelle baarille hankaluuksia tuottavat myös monimutkaiset "oikeaoppiset drinkkituotteet".
– Hyvin pyörivä rysämyynti saattaa halvaantua jonkun elämysmatkailijan supertilaukseen. Alahyllyltä pitää kaivaa blenderi, sen lasiosassa säilytetyille markan kolikoille joutuu keksimään uuden kodin, siivilästä on huuhdottava pölyt ja netistä katsottava teko-ohje. Yhden klassisen Bellinin loihtimiseen saattaa mennä puolikin tuntia, ja siinä ajassa myy kaljaa ja karpalokossua tonnilla. Mekin valehtelimme tilaajalle aivan rehellisesti, että suristin on rikki ja persikat lopussa, ota nelostuoppi, Terras paljastaa.