Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Baarimestari lyttää suomalaisten juomavalinnan: "Jos perse ei kestä, niin silloin kannattaisi juoda viinaa vaikka tuoremehulla"

7:20Myymäläetsivästä baarimikoksi - tarinoita tiskin takaa
Julkaistu 07.10.2017 08:05

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Baarimestarina legendaarisessa Vantaan Calypsossa työskennellyt Antto Terras paljastaa uutuuskirjassaan, millaiset asiakkaat ovat baariammattilaisten mielestä niitä "hankalimpia". 

Vantaan Tikkurilassa yli neljäkymmentä vuotta asiakkaita palvellut monitoimiravintola Calypso haettiin konkurssiin vuonna 2009. Nyt ravintolan baarimestarina työskennellyt Antto Terras paljastaa parhaat palat baarin värikkäästä historiasta. Uutuuskirjassaan Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017) Terras sukeltaa Calypson "kulahtaneisiin kulisseihin" ja kertoo totuuksia baarialalta.

"Baariin on turha tulla laihduttamaan"

Antto Terras kertoo kirjassaan muun muassa "kaikkien kyyppareiden vihaamasta hotshotista". Terraksen mukaan juoma meni pois muodista jo 15 vuotta sitten, mutta silti myyntiä hankaloittavaa shottia tilataan edelleen innokkaasti.

Terraksen mukaan monelle baarille hankaluuksia tuottavat myös monimutkaiset "oikeaoppiset drinkkituotteet". 

– Hyvin pyörivä rysämyynti saattaa halvaantua jonkun elämysmatkailijan supertilaukseen. Alahyllyltä pitää kaivaa blenderi, sen lasiosassa säilytetyille markan kolikoille joutuu keksimään uuden kodin, siivilästä on huuhdottava pölyt ja netistä katsottava teko-ohje. Yhden klassisen Bellinin loihtimiseen saattaa mennä puolikin tuntia, ja siinä ajassa myy kaljaa ja karpalokossua tonnilla. Mekin valehtelimme tilaajalle aivan rehellisesti, että suristin on rikki ja persikat lopussa, ota nelostuoppi, Terras paljastaa.


Entisen baarimestarin mukaan hankalina asiakkaina pidetään baareissa myös kaikkia niitä herkkävatsaisia, jotka haluavat maitojuomansa "hyla-litkuun".

– Hyla ei ole maitoa, se on valkoista vettä, jonka paikka ei ole ravintolavalikoimassa. Jos perse ei kestä, niin silloin kannattaisi juoda viinaa vaikka tuoremehulla. Valkovenäläisten ja villevallattomien maku pääsee oikeuksiinsa ainoastaan kulutusmaitoon tehtynä. Baariin on turha tulla laihduttamaan tai vaalimaan terveyttään. Baarielämän kuuluu olla paheellista ja aiheuttaa vatsanväänteitä, Terras näpäyttää. 

Antto Terras elättää nykyään itsensä stand up- ja roastaus-keikoilla sekä kirjoittamalla kirjoja ja näytelmiä.  Aiemmin Terras toimi myös myymäläetsivänä Stockmannin tavaratalossa Helsingissä. Noista vuosista hän kirjoitti suuren suosion saavuttaneen Stockmann Yard. Myymäläetsivän muistelmat -teoksen.

Lähde: Antto Terras: Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017)

Lisää aiheesta:

Tiesitkö, että baarijakkarat olivat ennen ankarasti kiellettyjä suomalaisbaareissa? Tässä syyBaarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Muistatko vielä? Legendaarinen shotti, joka on jokaisen baarimikon painajainen: "Lätkäistään 10 euron tappohinta, tilauksia satelee silti"Täällä 1960-luku ei lopu koskaan – Kallion legendaarisin baari on myynnissä ja kohta jokainen kalliolainen saattaa saada siitä osansaJuoma, jota suomalaiset baarimikot eivät oikeasti halua sinun tilaavan: "Erityisen raivostuttavaa"Panopasta-Natalia kertoo: Kolmen euron varma resepti, ”jolla lohkeaa aina”
AlkoholiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Alkoholi
  • 22.10.17:26
    Talous

    Olut maistuu Suomessa yhä entistä vähemmän – nyt myös lonkeroissa tapahtunut käänne

  • 14.1.16:36
    Kansanedustajat

    Tulli puhallutti kansanedustaja Tomi Immosen: 1,5 promillen lukema

  • 13.1.16:03
    Finnair

    Finnairin lennoilta poistettiin satoja matkustajia viime vuonna – poliisia tai vartijoita tarvittiin lähes 200 kertaa

  • 17.10.202419:37
    Orpon hallitus

    RKP ja KD aikovat äänestää Kiurun johtaman sosiaali- ja terveysvaliokunnan puolesta – Kiuru: "Tunnelma paineistettu"

  • 20.09.202407:19
    Politiikka

    Alkoholin kotiinkuljetuslakiin keskeinen muutos: puistoon tai kotiin voisi tilata myös tilaviinejä ja käsityöläisoluita