Panopasta-Natalia kertoo: Kolmen euron varma resepti, ”jolla lohkeaa aina”

7:06 Uusi Halparuokakirja: Kokkaa koko perheelle muutamalla eurolla

Uudessa Halparuokakirja-teoksessa esitellään edullisia arkiruokareseptejä. Mukana on myös huomiota herättänyt panopasta.

Makuja.fi kertoi taannoin suomalaisbloggaajan keksimästä panopastasta. Lifestyle-bloggaaja ja ruokaintoilija Natalia Tolmatsova kehitteli pastareseptin, joka on paitsi täydellinen arkiruoka myös takuuvarma herkku treffikumppanin hurmaamiseen. 

– Tunnelmallinen musiikki soi taustalla. Kämmenet vähän hikoavat ja suuta kuivaa.Täyteläinen punkku auki, edessä kaksi lasia. Korvan takana suihkaus sitä imelämpää hajuvettä, päällä kerrankin mätsäävät alusvaatteet. Uuden deitin pokailu on naamioitu ovelasti “ei-jaksa-mennä-raflaan-mä-voin-kokkailla-jotakin” -himaillaksi. Muilla on Netflix and chill, meitsillä on panopasta and chill. Tällä kaatuu se pihtareinkin tapaus, Tolmatsova kirjoitti suositussa WTD-blogissaan.

"Jokainen ruoka maksaa alle kolme euroa per henkilö"

Tolmatsova vieraili torstaina Huomenta Suomessa kertomassa tuoreen Halparuoka-kirjansa taustoista. Teoksen kannessa komeilee juurikin panopasta. Halparuokakirja on Tolmatsovan ja Alisa Wilskan yhteinen teos, jossa esitellään edullisia arkiruokareseptejä suomalaisille. 

– Jokainen ruoka maksaa maksimissaan kolme euroa per henkilö. Kirjassa on 50 reseptiä ja niiden tekeminen maksoi alle 400 euroa, minulla on kaikki kuitit tallella vielä, Tolmatsova nauraa.

Tolmatsova ja Wilska eivät halunneet lähteä vallitseviin satokausitrendeihin mukaan, vaan tekivät kirjan puhtaasti sillä ajatuksella, että annokset ovat edullisia ja raaka-aineet löytyvät lähikaupasta.

– Annoimme kunniaa sellaiselle ajattelulle, mitä ihmiset oikeasti käyttävät. Kirjassa on paljon säilykkeitä ja pakasteita, jotka ovat arjen pelastajia. Niille ei ole annettu niiden ansaitsemaa huomiota. 

Teoksesta löytyy tietysti myös kuuluisa panopasta, joka on päässyt myös kirjan kanteen. 

– Panopastan tarina lähti siitä, kun jouduin itse sen uhriksi. Se on sellainen varma resepti, jolla lohkeaa aina.  On kokeiltu käytännössä, toimii joka kerta, Tolmatsova nauraa.

Ihmiset ovat kyselleet Tolmatsovalta, mikä ihmeen pornoresepti panopasta oikein on. Lifestyle-bloggaaja kuitenkin muistuttaa, ettei hyvän ruoan ja läheisyyden nauttimisessa ole mitään väärää. 

– Sama vanha totuus pätee: tie sydämeen käy vatsan kautta. Panopastassa se tiivistyy.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja