Mitä viiniä kannattaa juoda lampaan kanssa? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén vinkkasi Makuja.fi-sivustolle tärpit pääsiäispöydän viineihin kolmesta eri hintaluokasta.
Suomessa syödään pääsiäisenä yli 1,5 miljoonaa kiloa lampaanlihaa. Pääsiäislampaan valmistustavat vaihtelevat suomalaistalouksissa laajalti ja tämä seikka kannattaa muistaa myös lampaalle sopivaa viiniä valittaessa.
– Pääsiäinen on ruokajuhlana hieman erikoisempi, jos verrrataan esimerkiksi jouluun, jolloin on aika tarkat kaavat ruokapöydässä. Viini kannattaakin valita sen mukaan, syödäänkö pääsiäisenä paahtopaistia, lammaspataa vai kenties karitsan karetta, vinkkaa viiniasiantuntija Ilkka Sirén.
Viinin valinnassa Sirén lähtisi peräänkuuluttamaan juoman vivahteikkuutta ja mausteisuutta. Lampaan kanssa eivät välttämättä sovi esimerkiksi uuden maailman intensiiviset hedelmäpommit.
– Viinistä kannattaa hakea maanläheisempiä aromeita, tiettyä nahkaisuutta ja mausteisuutta. Mitään tiettyä rypälettä en suosittelisi, vaan mieluummin aluetta. Pohjois-Italian sekä Espanjan Riojan alueen viinit ovat aika klassisia vaihtoehtoja pääsiäispöydässä. Näitä itsekin monesti suosin, Sirén toteaa.
Punaviini pääsiäislampaalle – nappaa suositukset
Viiniasiantuntija Ilkka Sirén valitsi kolme eri hintaluokan punaviiniä pääsiäislampaalle. Sirénin mukaan myös alle kympin punaviineistä voi napata hyviä löytöjä lampaan kaveriksi.
Savia Viva Organic A Tinto 2013
8,59 €



