Kun valitset lasiin vastuullisesti tuotetun oluen, tulet samalla tehneeksi palveluksen myös ympäristölle.
Viime vuosina on ryhdytty kiinnittämään yhä enemmän huomiota ruoan ympäristöystävällisyyteen ja ympäristövaikutuksiin. Trendin tiimoilta yhä useampi onkin siirtynyt noudattamaan kasvispitoisempaa ruokavaliota ja suosimaan lähiruokaa.
Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että itse asiassa myös olutta juomalla voi parantaa maailmaa, tarkemmin sanottuna Itämeren hyvinvointia.
Olutta voi nauttia hyvillä mielin, kunhan sen tekee kohtuudella
Elävä Itämeri -säätiön projektikoordinaattori Kaisa Riikosen mukaan oluen valmistukseen käytettävä mallasohra on ympäristön näkökulmasta katsottuna erittäin hyvä viljelykasvi.
– Se on hyvä ravinteiden käyttäjä, ja jos ryhdyttäisiin laskemaan vesi- tai hiilijalanjälkeä, saataisiin hyvin alhaiset jäljet myös siltä puolelta, Riikonen toteaa.


