Mainos

Asiantuntija paljastaa: Tällä tavalla Jägermeisteria kannattaisi oikeasti juoda

Monet ovat tottuneet juomaan maailman suosituinta likööriä, Jägermeisteria, jääkylmänä. Asiantuntijan mukaan kylmyys ei kuitenkaan tuo esille juoman hienostuneita aromeita.

Jägermeister on monelle suomalaiselle tuttu juoma baareista ja hiihtokeskuksista. Asukaslukuun nähden Suomi onkin yksi liköörin suurimmista kuluttajamaista.

MTV:n Makuja.fi vieraili Jägermeisterin tehtaalla Saksan Wolfenbüttelissa ja tapasi juoman raaka-aineista ja valmistuksesta vastaavan johtajan, tohtori Bernd Finken.  Finke on yksi kolmesta ihmisesta maailmassa, joka tietää Jägermeisterin tarkoin vaalitun, salaisen reseptin.

Jääkylmä Jägermeister ei sittenkään paras?

Virallisesti Jägermeister suositellaan nautittavaksi pakkaskylmänä, jopa -18 -asteisena. Huoneenlämpöisenä juoman maku on kuitenkin huomattavasti kehittyneempi, muistuttaa tislaamomestari, tohtori Finke. Hieman lämpimämpänä nautitusta Jägermeisterista voi myös haistaa aromit vahvemmin.

– Optimaalinen juomalämpötila on mielestäni 4-8 astetta. Tällöin juoman maku voi todella kehittyä suussa ja voit kielelläsi tuntea eri yhdisteet.  Mutta jos juot sen pakkaskylmänä, se ei ole niin hyvää. Et pysty maistamaan kaikkia makuja, Finke paljastaa.

– Ymmärrän, että juoman juominen huoneenlämpöisenä voi tuntua joillekin haastavalta. Tällöin kitkerät maut korostuvat. Joten suosittelen jääkaappilämpötilaa, 4-8 astetta.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja