Arvostettu tutkija: Unohda kaloreiden laskeminen – voit laihtua syömällä suklaata ja juomalla viiniä
Avain painonpudotukseen ei ole kaloreiden laskemisessa, vaan juustossa, suklaassa ja punaviinissä, sanoo tutkija Tim Spector Lontoon King’s Collegesta.
Juusto, suklaa, punaviini, pähkinät, kahvi ja maitotuotteet. Mitään näistä ei tarvitse jättää pois ruokavaliosta, jos haluaa laihtua. Oikeastaan näitä nimenomaan pitäisi sisällyttää ruokavalioon. Näin uskoo professori Tim Spector, jonka mukaan onnistunut laihdutus liittyy suolistoflooraan, ei niinkään kaloreihin.
Ihmisen suolistossa on valtava määrä bakteereita, joista osa on hyviä ja osa pahoja. Spectorin mukaan oikeita ruokia syömällä hyvien bakteerien määrä suolistossa lisääntyy, mikä auttaa pitämään meidät hoikkina ja terveinä.
– Mitä monipuolisempaa ruokaa syömme, sitä monipuolisemmin elimistössämme on mikrobeja, mikä tekee meidät terveemmiksi.
Spectorin mukaan pastöroimattomasta maidosta tehty juusto on parasta, mitä ihminen voi syödä, koska se sisältää suuren määrän erilaisia mikrobeja. Hän suosittelee myös hapatettuja maitotuotteita, kuten jogurttia.
Myös kasviöljyjä, pähkinöitä ja siemeniä kannattaa syödä säännöllisesti, sillä ne toimivat polttoaineena mikrobeille.
Professori suosittelee myös suklaata ja viiniä, mutta prosessoidulle pikaruoalle ei hyvässä ruokavaliossa ole tilaa, koska Spectorin mukaan rasvainen ja sokerinen pikaruoka tappaa suolistobakteereja.
Lähde: Daily Mail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa