Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Arvostettu baarimestari suomalaisten juomatavoista: "He yksinkertaisesti juovat – ja paljon"

Berliiniläisen Harry's New York Barin Onur Köksal on alallaan arvostettu baarimestari.
Berliiniläisen Harry's New York Barin Onur Köksal on alallaan arvostettu baarimestari.Brendan Delany
Julkaistu 18.09.2015 20:01
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Euroopan vanhimman cocktailbaarin baarimestari Onur Köksal paljastaa lähitulevaisuuden cocktailtrendit ja kertoo kokemuksensa suomalaisista asiakkaista.

Berliinissä, Sheraton Esplanade-hotellin yhteydessä toimiva Harry's New York Bar on Euroopan vanhin cocktailbaari. Legendaarisen cocktailpyhätön baarimestari Onur Köksal kertoi MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle arvionsa lähitulevaisuuden juomatrendeistä sekä paljasti myös eri kansallisuuksien väliset juomakulttuurierot.

Giniä, yrttejä ja teetä

gin tonic
Shutterstock

Gin ja ginipohjaiset cocktailit ovat kovassa huudossa tällä hetkellä sekä meillä että maailmalla. Köksal uskoo saman trendin jatkuvan vielä tovin.

– Uskon tämän trendin jatkuvan vielä muutaman vuoden, sillä giniä on ensinnäkin helppo valmistaa. Se ei ole kuin viski, jossa tarvitaan tynnyrikypsytystä vuosia. Giniin tarvitaan vain hyvä neutraali alkoholi, hyvät yrtit ja hyvä maseraatio. Näin ollen hyviä ginejä tulee markkinoille helpommin.

Raaka-ainepuolella hyödynnetään ginien lisäksi nyt ja lähitulevaisuudessa erilaisia bittereitä. Myös inkivääri on nyt Köksalin mukaan erityisen suosittua.

– Baareissa hyödynnetään paljon tuoreita raaka-aineita, kuten yrttejä. Myös erilaiset tee-infuusiot ja kypsytetyt cocktailit ovat ja tulevat olemaan suosittuja, Köksal kertoo.

"Suomalaiset yksinkertaisesti juovat"

Koska Harry's New York Bar toimii hotellin yhteydessä, on baarin asiaskunta todella kansainvälistä. Köksal törmääkin työssään paikallisten lisäksi muun muassa amerikkalaisiin ja pohjoismaisiin asiakkaisiin. Onko eri kansallisuuksien välillä suuria eroja juomatilauksissa?

– On ehdottomasti eroa. Saksalaiset juovat enemmän olutta ja viiniä. Amerikkalaiset sen sijaan juovat vahvoja alkoholeja, eivät niinkään cocktaileja. Heille maistuu viski tai vodka jäillä, tai Manhattan. Eli todella alkoholipitoiset cocktailit. Suomalaiset ja muut pohjoismaalaiset…he yksinkertaisesti juovat – ja paljon. Mutta ovat hauskoja, Köksal nauraa.

Ranskalaiset ovat sen sijaan Köksalin mielestä varautuneempia asiakkaita, mutta tietävät heti, mitä tilata listalta.

– Useimmiten he haluavat samppanjaa, konjakkia tai konjakkicocktaileja. Ja he puhuvat ainoastaan ranskaa. Jokaisella kansallisuudella on siis oma tyylinsä juoda, Köksal summaa.

Lisää aiheesta:

Valmistajat paljastavat suosituimmat lonkeromaut sekä flopit: "Lanttulonkero ei toiminut"Tiedätkö, mitä eroa on tequilalla ja mezcalilla? Toinen sopii erityisen hyvin juuri suomalaiseen makumaailmaanSuomalaiset baarimestarit paljastavat klassikkodrinkit, joita ani harva tilaa – nämä juomat viedään sen sijaan käsistä: "Turha ottaa listalta pois, kun se on niin suosittu"Oletko maistanut? Supersuosittua kesäjuomaa myydään vuosittain hurja määrä suomalaisravintoloissa: "Eikä suosiolle näy loppua"Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Hans Välimäen baarissa cocktail voi maksaa jopa 200–300 euroa – tässä syy: "Niin sanottu ytimekäs ilta"
JuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 6.12.18:15
    Kuohuviini

    Ylellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 6.12.17:15
    Joulu

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 6.12.08:37
    Linnan juhlat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 2.12.18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • 29.11.09:14
    Krapula

    Moni vannoo tämän krapulanehkäisykeinon nimeen – proviisori: Ei ainakaan mitään haittaa