Mainos

Arvaatko, mitä Mörkö-drinkki sisältää? Ulla kehitteli miehensä kanssa täydellisen juoman MM-huumaan – "toimii myös boolina"

Mörkö-huuma ei ota laantuakseen! Leijonien kapteenin, Marko "Mörkö" Anttilan mukaan on ehditty nimetä jo muun muassa kakkuja, pastaa ja leivonnaisia. Mutta oletko jo törmännyt Mörkö-drinkkiin?

Kun Suomi myöhään sunnuntai-iltana voitti jääkiekon maailmanmestaruuden, kotisohvilla huudettiin kilpaa Mörköä. Kisojen sloganiksi muodostui suomalaisten keskuudessa "löikö Mörkö sisään?", jolla viitatataan selostaja Antero Mertarannan lausahdukseen Marko "Mörkö" Anttilan maalitilanteesta. Ja Mörköhän löi. 

Muumi-limua ja kotimaista vodkaa

Suomessa ollaan otettu kaikki ilo irti Leijonien mestaruudesta ja erityisesti Mörkö-Marko -sankarista. Mörkö-huumaan osallistui myös Ulla Koponen, joka halusi juhlistaa Leijonien voittoa juoman muodossa. Ulla kehitteli miehensä Jussin kanssa spontaanisti Mörkö-drinkin. 

– Idea syntyi MM-huumassa, kotona, arki-iltana, nopeasti! Uutuus Muumi-limppari tarttui mukaan lähikaupasta ja muut tarpeet löytyivät kotoa. Lähdimme kehittämään drinkkiä limonadin pohjalta ja yhtäkkiä mies keksi että "tämän nimi on Mörkö", Ulla kertoo MTV:n Makuja-ruokasivustolle.

Ullan mukaan drinkissä on oleellista käyttää suomalaista vodkaa. Itse hän lorautti lasiinsa kotimaista The Helsinki Distilling Companyn Arctic Unique -vodkaa.

– Yksinkertaista, tyylikästä ja hyvää, myös aikuiseen makuun. Toimii myös boolina. Siihen lisäisin vielä vichya ja mustikkamehua.

Ullan ja Jussin Mörkö-drinkki

5 cl suomalaista vodkaa
2,5 dl Muumi Mustikka-Vadelmalimonadia
Pakastemustikoita 
Jäitä

Videolla fiilistellään 1,5-litran Muumi-limujen saapumista kauppoihin:

​​​​​​​

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja