Arvaatko, mitä Mörkö-drinkki sisältää? Ulla kehitteli miehensä kanssa täydellisen juoman MM-huumaan – "toimii myös boolina"

Mörkö-drinkki
Nyt skoolataan Ullan ja Jussin Mörkö-drinkillä! MTV

Mörkö-huuma ei ota laantuakseen! Leijonien kapteenin, Marko "Mörkö" Anttilan mukaan on ehditty nimetä jo muun muassa kakkuja, pastaa ja leivonnaisia. Mutta oletko jo törmännyt Mörkö-drinkkiin?

Kun Suomi myöhään sunnuntai-iltana voitti jääkiekon maailmanmestaruuden, kotisohvilla huudettiin kilpaa Mörköä. Kisojen sloganiksi muodostui suomalaisten keskuudessa "löikö Mörkö sisään?", jolla viitatataan selostaja Antero Mertarannan lausahdukseen Marko "Mörkö" Anttilan maalitilanteesta. Ja Mörköhän löi. 

Muumi-limua ja kotimaista vodkaa

Suomessa ollaan otettu kaikki ilo irti Leijonien mestaruudesta ja erityisesti Mörkö-Marko -sankarista. Mörkö-huumaan osallistui myös Ulla Koponen, joka halusi juhlistaa Leijonien voittoa juoman muodossa. Ulla kehitteli miehensä Jussin kanssa spontaanisti Mörkö-drinkin. 

– Idea syntyi MM-huumassa, kotona, arki-iltana, nopeasti! Uutuus Muumi-limppari tarttui mukaan lähikaupasta ja muut tarpeet löytyivät kotoa. Lähdimme kehittämään drinkkiä limonadin pohjalta ja yhtäkkiä mies keksi että "tämän nimi on Mörkö", Ulla kertoo MTV:n Makuja-ruokasivustolle.

Ullan mukaan drinkissä on oleellista käyttää suomalaista vodkaa. Itse hän lorautti lasiinsa kotimaista The Helsinki Distilling Companyn Arctic Unique -vodkaa.

– Yksinkertaista, tyylikästä ja hyvää, myös aikuiseen makuun. Toimii myös boolina. Siihen lisäisin vielä vichya ja mustikkamehua.

Ullan ja Jussin Mörkö-drinkki

5 cl suomalaista vodkaa
2,5 dl Muumi Mustikka-Vadelmalimonadia
Pakastemustikoita 
Jäitä

Videolla fiilistellään 1,5-litran Muumi-limujen saapumista kauppoihin:

0:25
​​​​​​​

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja