Mainos

Sinin osuva kakku villitsee somessa: "Mörkökakkua Suomen jääkiekkojoukkueelle"

Kinuskikissa-leivontablogistaan tunnettu Sini Visa jakoi bloginsa somesivuilla kuvan upeasta Mörkökakusta.

Kun Suomi nappasi myöhään sunnuntai-iltana jääkiekon maailmanmestaruuden, Sini Visa päätti onnitella Leijonia tuttuun tyyliinsä. Hän kaivoi arkistoistaan kuvan Muumi-teemaisesta kakusta, jota koristeli tutut Haisuli- ja Mörkö-hahmot. Möröllä viitataan Leijonien kapteeniin Marko Anttilaan, lempinimeltään Mörkö-Marko.

Kinuskikissan Mörkökakku saavutti somessa nopeasti suuren suosion ja ylistyssanoja. Nyt Sinin Instagramiin jakamasta kuvasta on tykätty jo yli 12 000 kertaa. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Mörköteemaisesta kakusta tuli MM-kisojen myötä yllättäen ajankohtainen Olen tehnyt useita kiekkoaiheisia kakkuja, joita voisi soveltaa mitalikahveille, esimerkiksi mustalla lakritsimassalla kuorrutetun kiekkokakun, jossa on Suomen lippu päällä. Kahdeksan vuotta sitten leivoin Leijonien kultakakun, jossa on sokerimassasta muotoiltu Suomi-logo. Kakkuun tarvitsee vain vaihtaa vuosilukuun viimeinen numero, Sini kertoo. 

Mörkökakun mörkökoristeen voi Sinin mukaan tehdä sokerimassasta, eikä se ole vaikeaa.  

–  Sokerimassa värjätään geeli- tai pastaväreillä mörön väriseksi. Voit halutessasi tulostaa kuvan netistä ja muotoilla koristeen sitä apuna käyttäen. Koristeen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ja laittaa kakun päälle ennen tarjoilua. Yhdistä koriste suosikkikakkuusi tai käytä blogin fudge-juustokakun reseptiä, Sini vinkkaa.

Tarkemmat ohjeet vaihekuvineen Mörkökakun tekemiseen löydät Sini Visan Kinuskikissa-blogista.

Katso myös videolta Mörkö-Markon pastasuosikin valmistumista:


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja