Apua rasvanpolttoon? Lisää näitä ainesosia veteen

sitrusvesi
Shutterstock

Koska vettä pitää juoda joka tapauksessa ja etenkin kuumalla kelillä, mikset piristäisi vettä sellaisilla ainesosilla, jotka tuovat juomaasi sekä ravintoaineita että makua? Parhaassa tapauksessa poltat tällöin enemmän rasvaakin.

Glamour-lehden haastatteleman asiantuntijan, Shilpi Agarwalin, mukaan veteen kannattaa lisätä sellaisia ainesosia, jotka voivat vauhdittaa aineenvaihduntaa.

Agarwalin mukaan helpoin tapa on lisätä hedelmät viipaleittain tai marjat sellaisinaan veteen, jotta terveyshyödyistä pääsee nauttimaan mahdollisimman paljon. Tällöin vettä voi myös lisätä maun muuttumatta. Jos veteen lisää hedelmän mehua, saattaa mehua lurauttaa juomaan kerta kerralta enemmän, sillä haluttu maku on vaikeampi saavuttaa.

Kokeile näitä:

1. Sitrushedelmät

Agarwalin mukaan sitrushedelmät, etenkin sitruunat ja appelsiinit, ovat loistavia C-vitamiinin lähteitä. Agarwal muistuttaa, että tätä vitamiinia tarvitaan, jotta elimistö voisi käyttää rasvavarastoja energianlähteinään.

– C-vitamiinin lisääminen ruokavalioon on mahtava tapa piristää rasvan palamista, Agarwal sanoo.

Paras tapa lisätä hedelmät veteen on viipaleina. Tällä tavoin hedelmä antaa veteen makua hiljalleen. Kun olet juonut veden, syö vielä viipaleet. Niistä saat kuitua, joka on myös luonnon oma apu rasvan palamiseen.

2. Kurkku

Agarwalin mukaan kurkku on hyvä apu rasvanpolttoon ja myrkkyjen puhdistamiseen elimistöstä, sillä siinä on luonnollisia diureettisia eli nestettä poistavia ominaisuuksia.

– Se sisältää A- ja E-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä antioksidantteja ja auttavat vähentämään turvotusta ja nesteen kertymistä.

3. Vadelmat

Vadelmissa on runsaasti antioksidantteja, magnesiumia ja B-vitamiineja. Ne ovat tärkeitä ravintoaineita, jotka antavat energiaa sekä piristystä aineenvaihdunnalle.

Agarwalin lempiresepti? Vadelmia, sitruunaa, kurkkua ja neljäsosa teelusikallinen cayenne-pippuria veden joukkoon.

4. Cayennepippuri

Cayennepippuri on tunnettu aineenvaihdunnan piristäjä. Se sisältää kapsaisiinia, joka auttaa edistämään rasvan palamista. Jos et pidä sen mausta, pieni ripaus steviaa auttaa makeuttamaan juomaasi.

5. Mustikat

Limu-addikteille ilouutisia: Jos lisäät mustikoita todella kylmään, hiilihapolliseen veteen – ja ripauksen sitruunaa – saatat päästä eroon limun himostasi.

– Tämä yhdistelmä auttaa saamaan samanlaisen tuntemuksen kuin limun juominen ilman ylimääräisiä makeutusaineita ja sokereita, Agarwal vinkkaa.

Mustikat sisältävät antioksidantteja, mutta niissä on myös kaliumia, joka auttaa lihaksia palautumaan nopeasti treenin jälkeen. Lisäksi ne ovat luonnostaan makeita, joten juomastasi tulee taatusti maukas.

Lähde: Glamour

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja