Apua painonpudotukseen: 6 vinkkiä, jotka kannattaa testata

keittiö
Shutterstock

Haluatko kilot karisemaan? Ota avuksesi tutkimuksin todistetut vinkit!

Keittiö on tärkein huone kodissasi, jos mielit pudottaa painoa. Siellä painonpudotustavoitteesi voivat mennä oikeaan – tai täysin väärään –suuntaan!

Kokeile seuraavia tutkimuksilla todistettuja vinkkejä, joiden avulla saatat saada kilot karisemaan.

1. Unohda lasipurkit

"Poissa silmistä, poissa mielestä" on sanonta, jolla on paljon todenperäisyyttä. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että ihmiset söivät tuplasti suklaata läpinäkyvästä astiasta kuin läpinäkymättömästä astiasta. 

Laita sen sijaan kulhoon paljon tuoreita vihanneksia tai hedelmiä näkyville ja piilota kaikki sokeriset herkut keittiönkaapin pimeimpään nurkkaan.

2. Oikeat astiat

Satsaa punaisiin astioihin. Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa osallistujat söivät vähemmän ruokaa, kun lautanen oli punainen. Toisen tutkimuksen mukaan pitkästä, mutta kapeammasta lasista tulee juotua vähemmän runsaskalorisia juomia kuin lyhyistä ja leveämmistä – vaikka niihin mahtuisikin saman verran juomaa.

3. Salaattilautaset esille

Syö suurimmatkin ateriasi salaattilautasilta, sillä niihin tulee ladottua vähemmän ruokaa. Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan pienemmiltä lautasilta syödessä tulee syötyä vähemmän aivojen sitä edes tajuamatta.

4. Huoneen lämpötila kohdilleen

Erään tutkimuksen mukaan kylmemmässä tulee syötyä enemmän. Helppo keino korjata asia? Nosta keittiön lämpötilaa päivällisaikaan muutamalla asteella, jos mahdollista.

5. Juo lämmintä vettä

Useimmat meistä haluavat juoda vetensä ennemmin kylmänä, mutta jos mielit pudottaa painoa, kannattaa harkita siirtymistä lämpimään veteen. Lämpimän veden on todistettu tekevän olon kylläisemmäksi nopeammin, joten et tule syöneeksi niin paljon.

6. Älä syö "kotivaatteissa"

Etenkin naisilla on tapana vaihtaa mukavampiin vaatteisiin kotiin tultuaan, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että löysien vaatteiden pitäminen saa syömään ja napostelemaan enemmän.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja