Antipasto: Caprese "burgeri" ja basilikavinegretti

MTV Oy, All rights reserved

Puutarha puskee satoa ja yritetään täysillä pysyä keittiössä perässä. Näin Pinterestissä kuvan tomaatista, mozzarellasta ja kesäkurpitsasta tehdyistä pinoista ja halusin testata niitä välittömästi. Kun lisää mukaan basilikaa, saa periaatteessa Caprese-salaatin kesäkurpitsalla. Kerrosten kautta pientä antipastoa voisi kutsua burgeriksi. Makua voimistaakseni ripottelin päälle basilikavinegrettiä. Hauska ja helppo pikkunaposteltava alkupalaksi tai aperitiivin kylkeen italialaisittain.

VINKKI!Yritä löytää mahdollisimman samankokoisia tomaatteja, kesäkurpitsoita ja mozzarellapalloja.  Omat versiot olivat varsin pieniä, mikä aiheutti nypräystä mozzarellan kanssa, mutta toimi silti hyvin.

VINKKI 2! Aito italialainen aperitivo-tunnelma vaatii spritzeriä. Tässä pari suosikkia

Caprese "burgeri"

neljälle

1-2 kesäkurpitsaa

2 mozzarellapalloa

3-4 tomaattia

1 puntti basilikaa

1 rkl kuivattua oreganoa

0,5 dl neitsytoliiviöljyä

basilikavinegrettiä (ohje alhaalla)

suolaa

mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsat n. sentin paksuisiksi kiekoiksi. Laita isolle lautaselle tai muovipussiin. Kaada päälle oliiviöljyä ja kuivattua oreganoa niin, että sitä riittää kaikille kiekoille. Anna marinoitua 1-4 h (toimii kiireessä myös ilman marinointia). Grillaa tai paista kesäkurpitsat pehmeiksi. Mausta hiukan suolalla ja pippurilla. Anna hetki jäähtyä, ettei mozzarella sula niiden päällä. Leikkaa mozzarella ja tomaatit n. 5 mm paksuisiksi kiekoiksi. Laita mozzarellaviipale kesäkurpitsan päälle. Sitten päälle 1-2 basilikanlehteä ja tomaattikiekko hatuksi. Lorauta päälle basilikavinegrettiä.

Basilikavinegretti

1/3 punttia basilikaa

1 dl neitsytoliiviöljyä

2-3 rkl valkoista viinietikkaa/balsamicoa

1 tl dijon-sinappia

suolaa

Muserra basilika morttelissa tai sauvasekoittimella mössöksi. Sekoita yhteen kaikki ainekset paitsi öljy. Kaada öljy ohuena nauhana sekaa koko ajan sekoittaen. Niin, että ainekset ovat lopulta tasaisesti sekaisin. Maista ja mausta mieleiseksi. Mikäli ainekset painuvat kerroksiksi, sekoita kunnolla ja lorauta caprese-burgerien tai salaatin päälle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat