Belgialaisbaari taistelee lasivarkauksia vastaan erikoisella tavalla – kenkä pantiksi oluesta!

olut, lasi
Shutterstock

Belgiassa baarit joutuvat keksimään erikoisia keinoja estääkseen turisteja varastamasta laseja.

Yllä olevalta videolta näet niksit olutpullon avaamiseen.

Belgiassa olut on tunnetusti hyvää, mutta turisteille ei pelkkä lasin tyhjäksi hörppääminen riitä. Turistien mukaan on nimittäin eksynyt baareista tuoppi jos toinenkin.

The Guardian kertoo, että Belgian baareista ja kahviloista valitetaan, että kymmeniä tuhansia tyylikkäitä laseja katoaa matkamuistoiksi vuosittain. Nyt ilmiötä vastaan on kuitenkin alettu taistella erikoisin keinoin.

"Jotkut asiakkaat kuvittelevat, että kun he maksavat jotain juomasta, he saavat lasin lahjana"

Bruggessa Bruges Beerwall -kahvilan omistaja Philip Maes on sijoittanut hälytysnappeihin, jotka on kiinnitetty jokaisen kahvilan lasin jalkaan.

– Olemme menettäneet ainakin 4000 lasia joka vuosi, Maes kertoo syyksi, ja toteaa etenkin turistien olleen syypäinä lasivarkauksiin.

– Jostain syystä jotkut asiakkaat kuvittelevat, että kun he maksavat jotain juomasta, he saavat lasin lahjana, Maes ihmettelee.

Kenkä tuopista

Ghentin kaupungin Dulle Griet -baarissa on menty kuitenkin askel pidemmälle.

– Jokaisen, joka juo talon oluttamme, täytyy antaa meille kenkänsä, Alex Devriendt baarista kertoi belgialaislehti Nieuwsbladille.

Kengät laitetaan koriin, ja korista on tullut Devriendtin mukaan oikea nähtävyys.

Miehen mukaan lasit ovat melko kalliita, sillä ne on tehty erityisesti kyseistä baaria varten. Niinpä kengät toimivat hyvänä vakuutena.

Devriendt kertoo, että turistit yrittävät toisinaan viedä jopa mainostauluja seinältä. Talvisin varkaudet onnistuvatkin, kun paksut takit peittävät saaliin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!